Facebook | Sociální sítě | Kryptoměny | Blockchain

Facebook založil divizi věnovanou blockchainu. Její účel není jasný

Je jisté, že po skandálu Camdrige Analytica už Facebook nikdy nebude jako dřív. Firma si naordinovala zebruvnou reorganizaci vedení a v rámci té přichází s řadou novinek. Jednou z nich je, že vznikla celá divize věnovaná technologii blockchain.

Webu Recode to potvrdilo několik zdrojů. Krok přichází čtyři měsíce poté, co šéf Facebooku Mark Zuckerberg ve svém statusu oznámil, že společnost se chystá více prozkoumat a studovat negativní a pozitivní aspekty kryptoměn.

Vedle toho, že divize vznikla, se toho o ní aktuálně moc neví. Povede ji David Marcus, který působil jako viceprezident komunikačních produktů a šéfoval Facebook Messengeru. Ještě před tím byl ředitelem PayPalu a je členem představenstva bitcoinového tržiště Coinbase, takže zájem o platby má.

„Po čtyřech neuvěřitelných letech šéfování Messengeru jsem se rozhodl, že je čas na novou výzvu. Zakládám malou skupinu lidí, která bude zkoumat, jak nejlépe na Facebooku využít technologii blockchain,“ napsal ve svém příspěvku na síti.

Jedním z členů nového týmu bude současný viceprezident produktů Instagramu Kevin Weil a viceprezident inženýringu ze stejné sítě James Everingham. Žádná další jména nejsou známa.

Že se Facebook intenzivně zajímá o blockchain ještě neznamená, že vytvoří vlastní kryptoměnu. Technologie jako taková se dá využít i jinak, je to v jádru především prostředek pro zajištěnou a ověřenou výměnu informací.

Lze vůbec očekávat soukromí na Facebooku?

Diskuze (2) Další článek: Google Asistent přijde do Česka! A naučil se neuvěřitelné věci, dokáže místo vás i telefonovat

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,