Facebook vylepší sdílení fotografií, koupil službu Divvyshot

Facebook koupil mladou internetovou společnost Divvyshot, která provozovala stejnojmennou službu pro sdílení fotografií na internetu. Největší sociální síť na světě chce tímto krokem vylepšit své služby pro zveřejňovaní obrázků v rámci svých služeb. Žádné podrobnosti o odkupu ani jedna ze zúčastněných stran nezveřejnila, podle zástupců Divvyshot se však jednalo o “nabídku, kterou nelze odmítnout”. Součástí dohody přitom byla klauzule, podle které musela být služba divvyshot.com vypnuta. Přestala fungovat také aplikace pro iPhone.

Doména už skutečně nefunguje a přístup ke službám mají pouze uživatelé, kteří Divvyshot využívali ještě v minulosti. Facebook si od akvizice slibuje především vylepšení své služby pro sdílení fotografií, která v současnosti rozhodně nepatří k těm nejlepším. Někteří uživatelé si od začlenění nového projektu slibují, že na Facebook bude možné nahrávat obrázky ve vyšším rozlišení a také v lepší kvalitě. Vylepšení by podle mnohých zasloužila také organizace alb a práce se sdílenými fotografiemi. Právě toto všechno by měl Divvyshot umožnit. Jedinou pokročilejší funkcí současných obrázků na Facebooku je možnost označení uživatelů.

Facebook Photos je přitom nejpopulárnější službou pro sdílení fotografií na celém internetu. Uživatelé sem každý měsíc nahrají 3 miliardy fotek. Po začlenění služeb Divvyshot by toto číslo mohlo ještě narůst. Pokud totiž budou zprovozněny nové služby a vyšší kvalita fotografií, náročnější uživatelé už nebudou muset využívat služby jako Flickr či Picasa Web Albums kvůli kvalitě obrázků. Tedy v případě, že své fotky nechtějí zveřejňovat také mimo Facebook.

Facebook pomalu začíná používat praktiky velkých technologických firem, když namísto interního vývoje nových technologií a služeb radějí odkoupí mladou a nadějnou společnost a z jejího týmu vytvoří tým vlastní. Nedávno Facebook koupil FriendFeed, ze zaměstnanců Divvyshot by se nyní měl stát tým právě pro službu Facebook Photos. Kromě vylepšení fotografií se ve Facebooku také pracuje na vlastní e-mailové službě.

Diskuze (5) Další článek: Zálohování: Jak se chrání důležitá data?

Témata článku: , , , , , , , , , , ,