Facebook | Facebook Messenger

Facebook vydá Messenger pro děti. Nebude vyžadovat účet a bude pod správou rodičů

Facebook dnes vydal novou aplikaci Messenger Kids. Zatím jen pro Spojené státy a iOS, postupně by se však měla rozšířit i do dalších zemí a na Android. Jak už název napovídá, jde o komunikátor určený dětem a to především těm na prvním stupni. Pro ty nebude nutný běžný účet na Facebooku (ostatně registrace je možná od 13 let), bude kompletně bez reklam a kontakty budou spravovat rodiče.

Po instalaci aplikace tedy proběhne autorizace pomocí účtu jednoho z rodičů, jeho jméno však nikde figurovat nebude. Následně zadá jméno svého potomka a rovněž může přidat první kontakty. Těmi budou pravděpodobně prarodiče, kde je největší šance, že se na Facebooku přátelí.

Kamarády a spolužáky bude možné přidat za splnění stejné podmínky – přátelství rodičů na Facebooku. V aplikaci Messenger Kids rovnou uvidí svoje potomky a bude možné je přidat do kontaktů v aplikaci.

Součástí Messengeru samozřejmě budou kromě textového chatu také videochat, emoji, nálepky nebo GIFy. Vše je postaveno tak, aby byla internetová komunikace pod dohledem rodičů a to především s ohledem na ochranu osobních údajů.

Diskuze (8) Další článek: „Evropské GPS“ Galileo slaví. Pražská centrála zve na den otevřených dveří

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,