Facebook | Sociální sítě | Byznys

Facebook v Česku spouští vlastní vyhledávač práce Jobs. Hodně zavaří LinkedInu a podobným webům

Facebook v Česku spouští novou funkci Jobs, která byla doposud dostupná jen v zahraničí. Jedná se o konkurenci služby LinkedIn a webů s pracovními nabídkami. Zaměstnavatelé skrze stránky svých firem a produktů budou moci přímo na Facebooku nabízet práci.

be709ecc-03e8-4e7d-b877-abd2ce2fd1ca
Pracovní nabídky na Facebooku. Tlačítkem vpravo můžete nastavit upozorňování na nové inzeráty

Zadání pracovních inzerátů samo o sobě není nic převratného a firmy to na Facebooku dělají už dávno skrze běžné příspěvky. Ostatně i náš časopis Computer zrovna teď tímto způsobem hledá redaktora:

Výhoda služby Facebook Jobs spočívá v tom, že pokud bude chtít žadatel o práci odpovědět, zaměstnavatel se bude moci podívat na automaticky zpracovaný strukturovaný životopis složený z údajů přímo na jeho profilu.

ac927641-625a-4a9d-a732-18c1477fbc0f912be145-fd6a-4190-a9d9-c2ee9eff3cd594dccdba-9bf3-48ff-a031-d8f206b99b0e
Mobilní a desktopové rozhraní vyhledávače práce přímo na Facebooku

Právě na profilu dnes o sobě můžete vyplnit téměř všechno, aniž by se jednalo vysloveně o veřejné údaje, který uvidí každý návštěvník. Jobs si z těchto dat vytáhne vaše vzdělání, pracovní historii, připojí profilovou fotografii a takový zájemce o práci pak bude pro toho, kdo nabízí práci, mnohem transparentnější.

V tomto směru by mohl Facebook Linkedinu a jiným službám opravdu hodně zavařit. Na Facebooku je s trochou nadsázky opravdu skoro každý, hledat právě zde zájemce o práci tedy má smysl.

Na našich počítačích a účtech je už Jobs dostupný. Nelze ale vyloučit, že Facebook službu spouští postupně.

Jak využít seznam přátel na Facebooku:

Diskuze (2) Další článek: Brahmagupta: Ten, který objevil Nic. Příběh o historii nuly v matematice

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,