Koronavirus | Facebook | Konference

Facebook ruší svou konferenci F8, nebude ani ženevský autosalon. Kvůli koronaviru

Facebook každoročně pořádá vývojářskou konferenci F8, na které představuje novinky pro následující rok. Letos se ale sociální síť rozhodla, že událost ruší s ohledem na šířící se koronavirus. Podobná opatření jsou vidět i v jiných oborech, například v tom automobilovém – letos se nebude ze stejného důvodu konat ani tradiční ženevský autosalon. 

Letos se tak namísto velkých vývojářských konferencí dočkáme pouhého online oznámení novinek a aktuálních statistik. Facebook to hodlá kompenzovat alespoň menšími lokálními událostmi, které nevyžadují shromažďování lidí z celého světa na jednom místě. Podrobnosti zveřejní v následujících týdnech.

Koronavirus už byl důvodem zrušení barcelonského mobilního kongresu a v ohrožení je také GDC. Při stávajícím trendu mohou být odvolány i globální vývojářské konference Google I/O (12.–14. května), Microsoft Build (19.–21. května) a Apple WWDC (červen). A když může být zrušena tak megalomanská akce, jako je ženevský autosalon, může snadno stejný osud potkat třeba i červnový Computex. 

Diskuze (5) Další článek: Čínské systémy se naučily rozpoznávat tváře lidí i s rouškami

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,