Facebook | Google

Facebook přepracoval službu na přenášení dat a umožní export do Google Kalendáře

Facebook již delší dobu umožňuje přenos dat do jiných služeb. Vše začalo podporou Fotek Google a postupně se přidaly i další. Nyní je možné snadno exportovat i události a do Kalendáře Google.

Co o vás Facebook všechno shromažďuje a jaké údaje má uložené si můžete snadno zobrazit v sekci Vaše informace na Facebooku. Odtud je možné se dostat jak ke stažení dat pro případnou archivaci či přenos jinam, nebo právě k onomu automatickému převodu. Ten dostal nový, jednodušší kabát, kde v prvním kroku si vyberete, do jaké služby chcete data přenést, následně vyberete časové období, propojíte cílovou a je hotovo.

11db7f73-25b3-406e-b18c-5f18709120f59ba86995-f501-400a-af06-3ed471a0467b 
Nově je možné exportovat události

Mezi nově podporované služby patří Kalendář Google, do nějž lze snadno převést události. Na výběr jsou ale třeba i Dokumenty Google, Wordpress či Blogger na přenos příspěvků a poznámek. Fotografie je možné přenést do Fotek Google, Koofru, Dropboxu, Backblaze či Photobucket.

Možností je tak mnoho a je dobré vidět, že Facebook přidává další a další. Data si totiž sice můžete přenést sami, často to ale znamená stahování velkého množství dat a následného importu do nové služby, což může být náročné a také se ne vždy musí zadařit.

Diskuze (2) Další článek: Test herního notebooku HP Omen 15. Výkon v tenkém balení

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,