Facebook | Instagram | WhatsApp

Facebook „přejmenuje“ Instagram a WhatsApp. Dá více najevo, že patří pod něj

Facebook koupil WhatsApp i Instagram již před pěknou řádkou let, prozatím ale docházelo spíše k vnitřním integracím a produkty existovaly víceméně samostatně. To se ale nyní mění –  Instagram i WhatsApp získají ke svým jménům dodatek „od Facebooku“.

Změna názvů je tak spíše jen kosmetického rázu a žádné velké revoluce se, alespoň prozatím, nedočkáme. Ukazuje to ale směr, kterým se sociální síť chce postupně vydat – větší sloučení svých produktů. O tom se ostatně mluví již dlouho, Facebook totiž připravuje sjednocení všech jeho komunikátorů.

Screenshot_20190805-104128.png 
Nové označení se už začalo promítat i do nastavení služeb.

Sociální síť si zde ale koleduje o ztrátu některých uživatelů. Ne všichni totiž berou na vědomí to, že všechny tyto tři produkty spadají pod jednu firmu, a tak mohou před Facebookem odcházet právě na Instagram či WhatsApp, z čehož firma doposud těžila. Nyní se ale začíná k oběma aplikacím hlásit a je otázkou, jak zareagují právě utíkající uživatelé. Zároveň také riskuje, že případné další problémy a skandály, které mohou nastat, se již promítnou i na další služby, které prozatím v očích uživatelů vždy stály bokem.

Novinka se začíná objevovat uvnitř aplikací, k přejmenování v obchodech  a na dalších místech ale prozatím nedošlo.

Facebook také chystá zásadní redesign svých služeb:

Zdroj: Neowin

Diskuze (11) Další článek: „Jsme připraveni zabíjet mimozemšťany v zájmu výzkumu?“ ptá se známý popularizátor vědy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,