Facebook | Sociální sítě

Facebook pozval moderátory do Londýna. Dorazili i Češi. Rozdá jim miliony dolarů

Facebook chce profesionalizovat své komunity, a tak do nich nalije miliony dolarů a know-how. Největší sociální síť pozvala do Londýna správce vybraných skupin, kteří se mohli registrovat v nominačním kole, a představila zde Facebook Community Leadership Program.

V rámci dotačního programu bude Facebook vypisovat nejrůznější formy stipendia pro moderátory, aby své skupiny zušlechťovali a kvalitně vedli – tento model principiálně připomíná partnerský program YouTubu, který se zase snaží kultivovat a profesionalizovat youtuberskou scénu.

V případě Facebooku nepůjde o žádné drobné – sociální síť podpoří program řádově v desítkách milionů dolarů, přičemž ti nejvlivnější moderátoři s regionálním přesahem mohou získat až milion dolarů na financování svých návrhů. V podstatě se z nich mohou stát moderátoři na plný úvazek.

Na setkání facebookových skupin v Londýně se nominovali i někteří představitelé z Česka. Například moderátoři skupin Czechitas, Živnostníci a podnikatelé, Psí detektiv, Jenzeny.cz a Nuselská parta.

Diskuze (15) Další článek: Applu unikly zdrojové kódy iOS včetně zabezpečení iBoot. Zneužití naštěstí moc nehrozí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,