Facebook povýšil: umožňuje telekonference rovnou v prohlížeči

Uživatelé sociální sítě Facebook mají k dispozici nový komunikační nástroj, který se vyrovná klasickým desktopovým aplikacím pro internetové telefonování: TalkShoe Facebook Application.

Prostřednictvím TSFA můžete hovořit se svými kontakty – klidně všemi najednou, pokud k tomu bude důvod. Stačí si aplikaci aktivovat v profilu, nemusíte instalovat žádný další software, vše obstará Flash. Zapotřebí není ani účet u samostatné služby TalkShoe.

Zdroj: Mashable.

Komentář M. K.

Tři čtvrtě roku po spuštění otevřené aplikační platformy Facebooku jsme teprve na začátku éry „sociálních aplikací“, které přístup „dělejte něco s počítačem“ nahrazují přístupem „dělejte něco s ostatními lidmi prostřednictvím počítače“. Facebooku se zatím daří integrovat množství zajímavých služeb do jednoho prostředí – ne proto, že by snad nabízel nejpoužitelnější rozhraní, ale prostě díky tomu, že Zuckerbergův tým jako první prosadil nápad přistupovat ke komunitní síti jako k aplikační platformě. Těšme se, co přijde dál; možnosti omezuje pouze fantazie tvůrců aplikací. Nechal bych si líbit třeba telekonference nad fotografiemi ze serverů pro sdílení fotek - promítání diapozitivů na dálku by se pro sentimentální večery s přáteli roztroušenými po světě opravdu hodilo.

Diskuze (12) Další článek: Evropská komise povolila posílení Googlu v reklamě, nejde o monopol

Témata článku: , , , , , , ,