Facebook | Instagram | WhatsApp

Facebook má nové logo. Chce s ním dát jasně najevo, že vlastní i Instagram a WhatsApp

Facebook dnes uvedl své nové logo, kterým chce více dát najevo, že vlastní i jiné služby – jmenovitě Messenger, Instagram či WhatsApp. Poměrně fádní nápis tak bude obarvovat dle potřeby do duhové, světle modré či zelené. V aplikacích by se mělo objevit v následujících týdnech.

Nové logo sestává pouze jednoduchého bezpatkového písma a již nevyužívá typického písmena f v modré barvě. Tu si sice v některých případech zachová, jedná se ale o světlejší tón, který již můžeme najít v redesignovaných mobilních aplikacích. Ten ostatně zamíří již brzy i na desktopy společně s příchodem nového rozhraní.

Facebook_Wordmark_Cycling.gif 
Pohleďte – nové logo Facebooku.

Změnou chce sociální síť dát více najevo, že vlastní i jiné služby. Již dříve v tomto roce přejmenovala Instagram na „Instagram od Facebooku“, stejně jako WhatsApp. Nově se ale přímo v aplikacích ukáže i jejich logo, barevně sladěné se službou. Na Instagramu tak bude patřičně duhové apod.

Do jednotlivých služeb bude nasazeno v následujících týdnech, změna tak bude postupná.

Podívejte se, jak bude vypadat nový Facebook na počítačích:

Diskuze (23) Další článek: Čínská hackerská skupina útočila na vládní instituce. Zneužívala 2 roky starou bezpečnostní díru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,