Facebook | Sociální sítě | Seznamka

Facebook konečně spustil svoji dlouho očekávanou seznamku. Ale jen v Kolumbii

Facebook se konečně pochlubil se svojí dlouho očekávanou seznamkou. Už si ji můžete vyzkoušet také, ale má to jednu podmínku, musíte si zjet na víkend do Kolumbie.

Právě tam totiž firma spustila první veřejný test Facebook Dating. Nejedná se o samostatnou aplikaci, ale jen o dílčí funkci mobilního Facebooku pro iOS a Android. S desktopovou verzí se zatím nepočítá.

9a035f5d-7d49-4791-8f76-c3242fe8252c
Facebook Dating zatím funguje jen v Kolumbii

Jelikož je Facebook obří síť, na které nás od libovolného dalšího návštěvníka dělí jen poměrně malý počet prostředníků, autoři se museli poprat především s tím, jak docílit alespoň minimálního soukromí a anonymity.

V seznamce se proto bude používat druhý profil, který si z toho hlavního vezme jen křestní jméno, pohlaví a věk. Poté nahrajete několik fotek (ať už z mobilu, nebo z vlastního profilu a Instagramu) a zodpovíte pár otázek, které vás představí světu.

A teď to nejpodstatnější, kdo uvidí vás a koho vy? V seznamu se vám budou zobrazovat jen ti, kteří jsou nejvýše 100 kilometrů daleko (dle polohy telefonu). Zároveň nehrozí, že se zobrazí přímo vaši přátelé. Jejich přátelé už ale ano. Stejně tak vám Facebook nenabídne blokované uživatele.

Jelikož je cílem Facebook Dating propojit dvojici i ve skutečném světě, bude služba propojená se Skupinami a hlavně Událostmi, na které pak můžete společně zajít.

Diskuze (1) Další článek: Brýle na hlavě a ovládání hlasem. Tak funguje nový Firefox pro virtuální realitu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,