Facebook | Facebook Messenger | Reklama

Facebook chystá automaticky spouštěné video reklamy do Messengeru

Facebooku pomalu dochází místo pro reklamu na webu i v hlavní aplikaci a tak stále hledá cesty, kde by bylo možné nějakou přidat. Nově tak přidá automaticky spouštěná reklamní videa přímo do Messengeru. Informoval o tom web Recode.

Sociální síť tak chce vytěžit co možná nejvíce ze své aplikace, kterou aktivně používá přes miliarda lidí po celém světě. Součástí úvodní stránky jsou více jak rok klasické reklamní bannery, nyní ale přistoupí k nasazení automaticky spouštěných videí. Takovouto reklamu totiž může prodat dráž a zvýšit tak své příjmy.

Přesto si je ale firma vědoma, že příliš razantním nasazením by mohla nejednoho uživatele odlákat. Stefanos Loukakos, vedoucí reklam v Messengeru, v rozhovoru uvedl, že budou pečlivě sledovat reakce lidí a podle toho reklamy nasadí. Dosavadní testy ale nevykázaly, že by video reklamy vedly při používání aplikace k nějakým změnám v chování uživatelů.

Messenger nedávno vylepšoval i skupinové chaty:

Diskuze (14) Další článek: Byli jsme v Los Angeles na E3. Projděte si s námi ve videu, jak nejdůležitější herní výstava vypadá

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,