Facebook bude zobrazovat staré důležité zprávy, dokud si jich nevšimnete

Facebook kosmeticky upraví řazení příspěvků na zdi. Podle sociální sítě se na zdi kumuluje až 1 500 událostí od přátel, stránek a lidí, které sledujeme. Není samozřejmě v lidských silách všechno pročíst, a tak se Facebook pokouší o preferenční řazení zajímavých příspěvků.

Děje se to už dnes, a zatímco jedni to přijímají s povděkem, jiní funkci, která nedodržuje striktně chronologické řazení, kritizují. Facebook ji nyní vylepšil a některé starší zprávy, které jste si nepřečetli a u kterých služba usoudila, že jsou pro vás důležité, bude zobrazovat na vyšší pozici tak dlouho, dokud si jich sami nevšimnete, respektive dokud budou relevantní.

Facebook řazení.png
Zpráva z osmi hodin ráno je podle Facebooku důležitá a zobrazila se příliš dole, kam jste neposunuli stránku. Služba tedy zprávu upřednostní a zobrazí výše.

Důležitost zprávy se Facebook pokusí zjistit podle její popularity a kontextu. Pokud ji tedy publikuje osoba, se kterou jste často v kontaktu, Facebook ji označí jako důležitou, a i když bude starší než ty, které zrovna svítí v horní části monitoru, dá ji přednost.

Novinka v řazení je součástí dlouhodobějšího cyklu vylepšení, které bude služba postupně dokumentovat na blogu Facebook for business.

Diskuze (15) Další článek: Jste ajťáci jezdící na kole? Pojďte si s námi zazávodit na ITchampions

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,