Heslo

Expert porovnal generátory hesel. Ale pozor, nesrozumitelné heslo nemusí být vždy nejlepší

Pokud nejste schopni vymyslet vlastní dostatečně unikátní heslo a zároveň nepoužíváte správce hesel, které samy generují hesla, můžete se poohlédnout na webu, kde najdete hromadu služeb, které na počkání vygenerují náhodné heslo.

Aaron Toponce se podíval na bezmála stovku z nich a v tabulce na Google Drive zhodnotil, které jsou nejlepší; tedy nejen že vytvoří dostatečně náhodný textový řetězec, ale zároveň nesledují návštěvníka stránky a generování hesla je open-source, čili zvídavý analytik může nahlédnout, jaké algoritmy se používají.

ddffecd9-17d7-4dfe-8a55-2d5c3e4719ce
generátor velmi silných hesel

My na závěr pouze připomeneme, že perfektní náhodné heslo nemusí být vždy úplně ideální. Čím složitější textový řetězec totiž použijete, tím se zvyšuje i pravděpodobnost, že si změť znaků napíšete někam na papírek, což je vcelku běžná kancelářská praxe.

Heslo složené z několika běžných slov, které osolíte exotickými znaky Unicode, splní dostatečnou bezpečnost také. A hlavně si jej zapamatujete.

Příklad:

Dostatečně náhodné, avšak nezapamatovatelné heslo: jF9'^0{(f`9

Velmi dlouhé heslo, které je zároveň snadno zapamatovatelné:
SilenyBublyfukKrnenskychPanen€35@53

Hesla jsou otrava, ale bez nich to nejde. Jaká zvolit a jak si je zapamatovat?

Diskuze (30) Další článek: To vyrazí dech: Nvidia ukázala nový systém rekonstrukce obrazu a fotografií pomocí umělé inteligence

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,