Expandia na Cesnetu

Expandia banka rozšířila své možnosti připojení i na síť Cesnetu.
Nebaví vás stát ve frontách a uvažujete o zřízení účtu v Expandii? Nebo už takový účet máte? Pak nejspíš víte, jak důležitá je kvalita připojení na Internet této banky. Připojení musí být dostatečně rychlé, aby zvládlo nápor přibývajících zájemců a zároveň by mělo být od několika poskytovatelů. U jednoho poskytovatele může dojít k poruše, k některému se dostanete rychleji, k některému pomaleji, znáte to. Proto se od prvopočátku dostanete ke svým financím přes síť GTS a IBM. Nyní přibyl přístup přes Cesnet.

Nad touto novinkou se dá jedině jásat. Pro mnohé to bude znamenat zrychlení přístupu a zvýšení spolehlivosti. Pokud se chystáte připojovat se právě prostřednictvím této sítě, nezapomínejte, že je možné nechat otestovat, zda je pro vás skutečně nejrychlejší. Rychlost může záviset i na aktuální zátěži sítě. Téměř vždy jsem přistupoval přes GTS a tento přístup byl pro mě znatelně rychlejší než přes IBM. Přístup přes Cesnet je pro mě zatím stejně rychlý, jako přes GTS a dovedu si představit situaci, kdy bude v jednu chvíli většina přistupovat z Cesnetu a ten proto bude pomalejší, než GTS. Já sám jsem připojen přes Cesnet.

Zajímavost nakonec, pěkné aprílové překvapení se podařilo 30. dubna, několik hodin po spuštění připojení přes Cesnet, kdy tlačítko označující tuto síť nevedlo na slibované stránky banky, ale do eCity.

Během 1.května se začala situace spravovat jak se postupně obnovovaly cache DNS a nyní by mělo být vše v pořádku.

Váš názor Další článek: Řešení proti CIHu a jim podobným

Témata článku: , , , , ,