Exkluzivní recenze Kiss DP-450: Na DivX bez počítače

O přehrávačích Kiss se toho hodně napsalo, ale jaké jsou ve skutečnosti? Je to skutečně univerzální řešení nebo jen nedodělaná hračka? V sedmi kapitolách jsme se podrobněji podívali na DVD/DivX přehrávač Kiss DP-450.
DVD/DivX přehrávače firmy Kiss Technology jsou na trhu již delší dobu, nyní konečně začínají pronikat i k nám. Podívali jsme se podrobně na jeden z prvních přehrávačů DP-450, které dorazily do naší republiky.

Základním rysem přehrávačů Kiss je podpora formátu DivX. Současné modely podporují pouze verze 4 a 5, podpora pro starší DivX 3.11 byla ohlášena na CeBITu, ale ani aktuální firmware pro 450 ji zatím nepřidává. Mimo to přehrávají DVD filmy, MP3 soubory, ukazují JPG obrázky přehrávají pochopitelně i audio CD. Po stránce podporovaných formátů se tedy jedná o nebývale vybavené přehrávače.


Přehrávač na první pohled nepůsobí nijak extravagantně

Na trhu existuje několik různých modelů, přičemž další budou ještě následovat. Všechny vypadají při pohledu na čelní strnu téměř identicky, liší se případně jen jiným odstínem plastů. Proto je i rozpoznání rozdílu trochu komplikované.

Jaké modely jsou, nebo v nejbližší době budou k dispozici:

  • DP-450 - základní model. Má výstupy SCART, S-video, composite video, audio levý a pravý kanál, digitální optický a koaxiální výstup. Neobsahuje tedy například dekodér prostorového zvuku.
  • DP-470 – totéž co DP-470, navíc má ale zabudovaný 5.1 dekodér s cinch konektory a současně zesilovač s možností přímého připojení reproduktorů na svorky.
  • DP-500 – totéž co DP-450, navíc se síťovým rozhraním, které umožňuje připojení k vybranému počítači a případně poslech internetových rádií.
  • DP-508 – totéž co DP-500, ale navíc i se zabudovaným 80GB pevným diskem pro dočasné uložení souborů.

Přehrávač DP-450, který jsme testovali, je tedy tím základním modelem, z něhož jsou později odvozovány další modely. V současné době poskytuje podporu řady formátů, průběžné aktualizace se řeší pomocí upgradu firmwaru z bootovacího cédéčka, jehož image o komprimované velikosti okolo 1,8 MB si stáhnete z Internetu.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,