EuroTel za 98 protože je '98

EuroTel připravil svým budoucím uživatelům hodnotný dárek – telefon Siemens S8 za 98 korun (protože je rok 1998).
EuroTel u nás provozuje k červenci službu GSM již 2 roky. Výnosy EuroTelu za první pololetí činily 6,25 miliardy korun, což je o 1,6 miliardy, tj. více než o 35 % více, než za stejné období loňského roku, a to přesto, že řada ostatních podniků (cca 90 %) na českém trhu zaznamenala propad. EuroTel přitom stihnul snižovat ceny svých produktů. Vloni EuroTel dostal od konsorcia šestnácti bank rozsáhlou půjčku 400 milionů dolarů, která je největší půjčkou u nás za posledních 5 let. Třetina úvěru je k dispozici v korunách, zbytek v německých markách nebo v dolarech, čímž je odstraněno kurzové riziko. EuroTel své prostředky reinvestuje zpět do sítě, a sice jednak do její rozšíření, jednak do nových služeb.

Jsme to ale divný národ!
V současné době má EuroTel téměř půl milionu zákazníků a společně s druhým provozovatelem, Radiomobilem Paegas, se u nás podařilo dosáhnout 7% penetrace mobilních telefonů. Česká republika tak zaznamenala nejrychlejší nárůst vybavení obyvatelstva mobilními telefony na světě. Podle jedné studie, kterou si kdysi nechal sestavit telekomunikační gigant AT&T, vyplynulo, že 1 % národního produktu, které by se reinvestovalo do komunikací, by znamenalo 3% nárůst HDP. U nás došlo k 7% penetraci mobilními telefony, přesto se nám "podařilo" dosáhnout poklesu HDP.

Teď ten S8 za 98
Uvidíme, jak tomu bude v dalším období, protože EuroTel připravil svým budoucím uživatelům hodnotný dárek – telefon Siemens S8 za 98 korun (protože je rok 1998). Podle mých vlastních zkušeností s jeho předchůdcem Siemens S6 se bude jednat o kvalitní přístroj, který má navíc téměř trojnásobnou dobu pohotovostního režimu, a sice 60 hodin. Přístroj S8 má stejný vzhled jako S6, je velmi tenký, a hodí se do náprsní tašky, nebo do kabelky.

Další dárky od EuroTelu
Ještě tento pátek EuroTel uspořádá na Staroměstském náměstí v Praze veřejnou oslavu se skupinou Sexy dances. EuroTel rovněž sponzoruje hokejové utkání snů s hráči NHL a hráči z Nagana a je hlavním sponzorem koncertu Rolling Stones. Kromě toho dokončuje rekonstrukci Základní školy v České vsi, která byla postižena záplavami.
Další vývoj naznačuje, že investice nebudou klesat, i když nemusí růst pokrytí. Porostou služby, zejména datové.
Váš názor Další článek: Skončí Windows 3.1x s rokem 2000?

Témata článku: , , , , , , , ,