Esmska: Posílejte sms z počítače

Krátké textové zprávy už nemusíte dlouze ťukat na mobilu nebo nepohodlně odesílat skrze webová rozhraní jednotlivých operátorů. Vyzkoušejte Esmsku!

stáhnout program Esmska 0.22.2 Licence: open source, 25 MB
Autor: ripper42
Web programu:


Jednoduchý, lehce ovladatelný, v češtině a především zdarma. Takový je opensourcový projekt Esmska, který kromě Windows spustíte bez problémů i na Linuxu, Mac OS X a dalších. Kvůli své univerzálnosti a přenositelnosti vyžaduje ke svému běhu Javu. Smsky program umožňuje odesílat do domácích i zahraničích sítí. Vše uživatel zvládne pomocí pouhých několika kliknutí.

sshot-1.png
Sms snadno a rychle.

SMS rychlostí blesku

Aby mělo používání tohoto druhu programu smysl, měl by být vždy po ruce a jeho používání musí poskytovat co největší rychlost při provádění úkonů. Esmska tyto požadavky bez problémů naplňuje. Celý program je tvořen prakticky jedním oknem, kolonkami, kde uživatel vyplní příjemce a text zprávy, a několika tlačítky pro základní funkce. Odeslání zprávy je tak otázkou několika vteřin, pokud pochopitelně nepočítáme čas strávený vymýšlením a psaním textu.

sshot-2.png 
Zhustím, ať se tam toho víc vejde.

Doplňkových funkcí ke psaní zpráv není mnoho. Předně je to populární možnost zhuštění textu, které sníží počet znaků v smsce a tím i počet samotných odeslaných zpráv. Nechybí zde ani potřebné počítadlo znaků, které zobrazí i počet sms, na které se text rozdělí v závislosti na mobilním operátorovi příjemce. Ohledně zpráv má uživatel přehled o jejich statusu, může s nimi manipulovat ve frontě, která se při vyšší frekvenci posílání vytvoří, a je informován o jejich úspěšném odeslání.

sshot-3.png 
Co se kdy poslalo.

Kontakty i zprávy pod palcem

Esmska dále obsahuje základní evidenci odeslaných zpráv, kdy lze zjistit identitu příjemce, čas odeslání i samotný text. Podstatnou a očekávatelnou funkcí je vytvoření seznamu kontaktů. Ten pochopitelně urychluje celou operaci, protože nejste nuceni vypisovat telefonní číslo ručně. Program také sám podle zadávaného předčíslí rozpozná, jakého má příjemce operátora.

sshot-4.png 
Podle předčíslí pozná operátora.

Program vychází uživatelům vstříc co se grafického kabátku týče. Obsahuje několik skinů a možností úpravy prostředí. Nechybí zde ani vyplnění přihlašovacích údajů pro operátory, které je vyžadují pro odesílání sms a další služby. Tímto se vyčerpávají dovednosti Esmsky. Více uživatel ani nepotřebuje. Program zdarma, lehce ovladatelný, rychlý, účinný a v češtině je dobrou volbou pro všechny náruživé smskaře.

sshot-5.png sshot-6.png sshot-7.png
Pokročilé nastavení programu zase tak moc pokročilé není.
 

fsc.jpg

Diskuze (39) Další článek: Souboj přístrojů: poraďte ostatním (2. kolo)

Témata článku: , , , , , , ,