Koronavirus | Rozhovory | Připojení k internetu

Epicentrum: Čím to, že nám koronavir nezbořil sítě a jak si stojíme ve srovnání se zahraničím

Místo tradičního Týdne mobilně dnes dostanete Epicentrum. To je diskuzní pořad portálu Blesk.cz, který se zabývá aktuálními tématy a jedním z nich je i vliv koronavirové krize na mobilní sítě. Nakonec se z toho vyvinulo tematicky pestré povídání, které zachycuje aktuální stav českého telekomunikačního trhu.

Vlastně bylo docela zajímavé vzít témata, která na MobilManii běžně a podrobně řešíme, a podívat se na ně jinak, okem všeobecného média. Padaly úplně jednoduché otázky, které si občas vyžádaly hodně košaté odpovědi.

Jak se v krizovém období liší provoz v mobilních sítích? Hroutí se sítě, když teď všichni „homeofficují, videokonferencují a netflixují“? Jak je možné, že se sítě nehroutí, i když lidé dostali neomezená data? Tím nás přece operátoři v minulých letech strašili. Jak je to v zahraničí? Pořád se najdou několikanásobně výhodnější nabídky než u nás? Co legendární čtvrtý operátor, připravovaná aukce a aktuální situace na ČTÚ?

5G

5G je označení pro pátou generaci mobilních sítí. Navazuje na sítě čtvrté generace označované 4G, které překonává zejména co se týče zvýšení přenosové rychlosti, snížení odezvy a zvýšení počtu obsluhovaných zařízení. Přečtěte si podrobný článek o 5G

Mohlo by vás také zajímat: Wi-Fi, připojení k inernetu, IoT

Diskuze (3) Další článek: České dráhy nabídnou ve vlacích kvalitnější internet. Nakoupili proto 3 164 SIM karet

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,