Sport | Brýle

Engo Eyewear jsou chytré brýle, které metr a půl před obličej pověsí aktuální sportovní data

Společnost Engo Eyewear uvedla řadu sportovních slunečních brýlí, které do obrazu přidávají real-time informace o probíhající aktivitě. Váží jen 42 gramů a baterie vydrží 12 hodin.

Brýle mají mikrodisplej ActiveLook AMOLED, ze kterého se data promítají na zorník. Dostávají se tak přímo do zorného pole uživatele, aniž by nějak omezovala výhled. Regulace jasu zajistí, že jsou informace dobře viditelné i za jasného dne a v noci naopak neoslepují. Obroučky jsou odolné proti mechanickému poškození.

Chytré brýle Engo Eyewear v akci:

Tento Head-Up displej nabízí bezpečnější zážitek, protože cyklisté tak nebudou muset spustit oči ze silnice, lyžaři ze sjezdovky a běžci z cesty... Podle výrobce to vypadá, jako kdyby se informace vznášely 1,5 m před očima. Brýle se umí spárovat a čerpat data z cyklopočítačů, sportovních hodinek a chytrých telefonů.

Nechybí aplikace (zdarma pro Android, iOS a Garmin Connect IQ), ve které si můžete nastavit, jaké informace chcete zobrazovat: srdeční frekvence, čas aktivity, rychlost, vzdálenosti atd. Bezdotykové ovládání umožní jednoduše mávat rukou před brýlemi a přepínat mezi zobrazovanými daty. Cena v oficiálním obchodě Engo Eyewear je 427 EUR (cca 10 500 Kč).

Diskuze (9) Další článek: Ruští vědci objevili nový potenciálně nebezpečný asteroid. Zemi minul relativně těsně

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,