Doprava | Elon Musk | Boring Company

Elon Musk se prošel ve svém tunelu a natočil video. Je prý „znepokojivě dlouhý“

Elon Musk se na Twitteru pochlubil dalším videem z tunelu, který jižně od Los Angeles vykopala jeho The Boring Company. Jedná se o původní testovací tunel poblíž základny SpaceX v Howthornu východně od mezinárodního letiště.

Ačkoliv Musk v tweetu popisuje tunel jako „znepokojivě dlouhý,“ na poměry jedné z největších světových megapolí je vlastně titěrný – jen okolo 2 mil, tedy něco málo přes 3 km. I tak je ale malý zázrak, že The Boring Company dostala na podobnou stavbu v hustě obydlené oblasti velikosti Středočeského kraje včetně Prahy vůbec povolení.

8c52ef37-ae34-4ad1-bbfb-5edf60052dad
Odvážná vize budoucí sítě tunelů pod Los Angeles

První tunel má být přitom jen jeden z mnoha. The Boring Cmpany jich chce jen v losangeleské aglomeraci postavit hned několik a výhledově (to se však bavíme o vzdálenější budoucnosti) je propojit do celé sítě podzemních tunelů, jejichž délka by se už počítala na desítky kilometrů.

Tunel kopíruje severní okraj hawthornského městského letiště z centrály SpaceX na západ k Hawthorne Blvd:

O Muskovy tunely přitom mají zájem i ve východní části USA. Třeba v Baltimoru, nebo v Chicagu. I v tomto případě by se mělo jednat o relativně malé tubusy, kterými budou projíždět automatická elektrická vozítka a jednou možná i plošiny s běžnými vozy, které do podzemí sjedou pomocí soustavy výtahů.

Diskuze (35) Další článek: HP na palubě ISS testoval běžný komerční server. Odešlo pár SSD jednotek, ale mašina přežila

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,