Elon Musk: „První město na Marsu bude tvořeno skleněnými dómy.“

Elon Musk se na Twitteru opět rozepsal o tom, jak by mohla probíhat kolonizace rudé planety. První město prý bude tvořeno skleněnými dómy.

Terraformace přijde na řadu až mnohem později. „Je příliš pomalá na to, aby byla v našem životě relevantní. Můžeme tam však za našeho života vytvořit lidskou základnu,“ konstatoval slavný vizionář.

Otázkou však je, zda se Musk realizace svého snu dožije. Jak již dříve uvedl, k vytvoření udržitelného města na Marsu bude zapotřebí zhruba 1000 Starshipů. A sám si velmi dobře uvědomuje, že vývoj této kosmické lodi postupuje příliš pomalu.

„Trvalo-li nám 18 let (SpaceX byla založena v roce 2002, pozn. red.) abychom se dostali do bodu, kdy jsme připraveni vyslat první lidi na oběžnou dráhu, musíme zvýšit rychlost inovací. Nebo, na základě předchozích trendů, budu před Marsem rozhodně mrtvý,“ prohlásil na březnové konferenci Satellite 2020.

Od té doby uběhlo už dalších několik měsíců, nicméně zatím se ještě neuskutečnil ani očekávaný testovací let, při němž by měl prototyp Starshipu SN8 vzlétnout do výšky 15 kilometrů.

Diskuze (47) Další článek: Nové počítače od Microsoftu už se blíží premiéře – Surface Pro 8 a Surface Laptop 4 na prvních fotografiích

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,