Video | Tesla Motors

Elektromobily Tesla dokážou po aktualizaci přehrávat videa

Velká dotyková obrazovka v elektromobilech Tesla doslova láká k dalšímu využití v rámci infotainmentu. Ve firmwaru 9.0 tak přibude možnost hrát staré hry od Atari, v příští aktualizaci by pak měla přijít také možnost přehrávání videí.

Informace o možnosti přehrávání videí pochází přímo od Elona Muska, který v neděli odpověděl na dotaz týkající se této funkce na sociální síti Twitter. Tazatel se ptal na možnost sledovat streamovaná videa ze služeb, jako jsou YouTube či Netflix během nabíjení baterií. Musk odpověděl stručně s tím, že by se tato funkce měla objevit jako jedna z novinek firmwaru 10.0.

Aktualizaci na firmware 9.0 by Tesly měly obdržet do konce srpna. Kdy by se měl objevit následující update není v tuto chvíli známo. Doufejme, že to nepotrvá dva roky, jako aktualizace z firmwaru 8.0 na 9.0. Informace však jistě udělá radost všem majitelům elektromobilů Tesla, kteří po možnosti přehrávání videí volají již několik let.

Dotyková obrazovka, nainstalovaná v autech Tesla, je primárně používána k navigaci a ovládání vozu. Funkci přehrávání videa však nenabízí což někteří majitelé obcházeli alternativním firmwarem, který touto možností disponoval.

Je velmi pravděpodobné, že (podobně jako u mnoha jiných značek) bude možné přehrávat videa v zorném poli řidiče pouze v situaci, kdy to neohrozí jeho soustředění na řízení. Lze tedy předpokládat, že funkce bude dostupná pouze při zastavení vozidla. Přeci jen poslední věc, kterou Tesla potřebuje, je, aby majitelé jejích automobilů používali funkci autopilota jako příležitost ke sledování filmů a televizních pořadů.

Diskuze (32) Další článek: Co je eGovernment?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,