Elektrický tahač Tesla Semi nabírá další zpoždění. Bude později, zato s delším dojezdem, slibuje Elon Musk

Automobilka Tesla oficiálně potvrdila, že příjezd tahače Semi se zpozdí minimálně o dva roky. Dorazit by měl v roce 2021.

Když Elon Musk v roce 2017 s velkou pompou představoval první tahač v historii značky, avizoval, že jej na cestách máme očekávat v roce 2019. Postupem času ale bylo jasné, že původní termín produkce modelu Semi značka nestihne. A nyní se odsouvá znovu.

V rámci obchodních výsledků za první kvartál letošního roku vydala Tesla i pravidelnou aktualizaci k jednotlivým produktům. Automobilka říká, že všechny slíbené termíny dodrží, vyjma produkce modelu Semi, která se opozdí do roku 2021.

„Očekáváme, že výroba Modelu Y ve Fremontu a Modelu 3 v Šanghaji bude postupným tempem pokračovat i ve druhém čtvrtletí. Pokračujeme v budování kapacity pro Modely Y v dalších destinacích, přičemž dodávky těchto vozů chceme zahájit v roce 2021. První dodávky modelu Tesla Semi musíme přesunout na rok 2021,“ stojí v oficiálním prohlášení.

Tesla už na svůj nový tahač obdržela tisíce objednávek. V průběhu roku 2020 však jela v režimu maloobjemové výroby a většina zákazníků si tak musí počkat až na příští rok.

Byť firmy musí na své elektrické tahače počkat, Elon Musk je pravidelně zásobuje novinkami. Naposledy prošel model Semi náročným testováním v severských destinacích, odkud si Tesla odnesla několik zásadních poznatků. Musk například uvedl, že během testů se inženýrům povedlo zapracovat na dojezdu. Zatímco původně Semi slibovalo 800 kilometrů na jedno nabití, teď už by to mělo být necelých 1000 km.

Článek připravila redakce Auto.cz

Diskuze (33) Další článek: Ubuntu 20.04: Zase vás chce přesvědčit, že je lepší než Windows

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,