CES 2018 | Kola

Elektrická přibližovadla táhnou, koukněte na novou chytrou koloběžku Immotor Go

Letošní CES opět potvrdil trend vzrůstající obliby elektrických přibližovadel. Zaujala například novinka v podobě elektrické koloběžky Imotor Go.

Immotor Go je elektrická koloběžka se třemi koly, přičemž zadní kola mají i nastavitelné odpružení. Dvojice baterií v kombinaci s 350W motorem umožňuje dostat rychlost koloběžky až na 25 km/h a dojezd na jedno nabití je kolem 25 kilometrů. Pochopitelně bude záležet, jakou máte hmotnost a zda pojedete po rovince, nebo do kopce. Výrobce nicméně uvádí nosnost koloběžky až 130 kg a schopnost jet až do 15stupňového stoupání.

Součástí výbavy je i výrazné LED osvětlení, reproduktory (propojení přes Bluetooth), informační displej a propojení s mobilním zařízením, pro který je k dispozici i držák na řídítka. Ty lze vysunout podle výšky osoby.

Koloběžka je samozřejmě "chytrá", tzn. že při spojení s telefonem poskytne informace o svém stavu a můžete ji skrze aplikaci nastavovat, nebo si udržovat přehled o uskutečněných jízdách.

Konstrukce koloběžky je prakticky skladná a ve složeném stavu ji můžete při chůzi táhnout podobně jako kufr s kolečky. Hmotnost je přijatelných 14 kg celé tělo lze rychle a jednoduše složit.

Cena je stanovena na 1 500 dolarů (přibližně 45 tisíc korun s DPH), což je docela dost. Konkurence od Xiaomi, která už se prodává i u nás, nepůsobí sice tak futuristicky, ale parametry má podobné, je o něco lehčí a stojí necelých 14 tisíc. Při objednání přímo z Číny dokonce pod osm tisíc korun.

Diskuze (1) Další článek: Američtí politici zatrhli plán operátora, aby prodával telefony Hauwei. Značku chtějí v USA vymýtit

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,