EISA: nejlepší televizory a projektory pro rok 2019/2020

EISA: nejlepší televizory a projektory pro rok 2019/2020

Jako každý rok i letos vybrala asociace EISA nejlepší televizory, Ultra HD Blu-ray přehrávač, nejlepší projektory či nejlepší foto/videokameru. Podívejte se, co EISA považuje za to nejlepší v těchto kategoriích.

Tradičně velmi sledovanou kategorií každoročně oceňovaných zařízení jsou televizory. Pro ty, kdo o cenách EISA slyší poprvé, tak EISA je největší organizací vydavatelů multimédií v Evropě sdružující celkem 50 specializovaných časopisů z 20 evropských zemí zaměřených na oblast od audia a videa a mobilní elektroniky až po fotografii.

Zástupcem za Českou republiku je časopis Stereo-Video. Vybírané produkty nominují výrobci a redakce pak vyberou svého favorita. Ceny jsou oficiálně vyhlášeny na největším veletrhu spotřebního zboží v Evropě, IFA, který tradičně proběhne začátkem září. Oceněné produkty jsou vybírány v jednotlivých kategoriích a liší se nejen cenou, ale i zaměřením. To se týká právě kategorie televizorů, kde najdete více oceněných produktů. Do AV kategorie ale patří také projektory, 4K Blu-ray přehrávač, či fotokamera.

Upozorňujeme, že text doprovázející produkty nejsou naše slova, ale jde o volný překlad oficiálního zdůvodnění komise, proč právě oceněný produkt vybrala a jaké vlastnosti na něm oceňuje. 


Nejlepší 8K televizor pro rok 2019/2020
Samsung QE82Q950R

Cena: 254 990 Kč

samsung-qe82q950r_ie3989046.jpg

Komentář EISA: " Tento 8K televizor se svým rozlišením 7680×4320 pixelů nabídne čtyřnásobně vice obrazových detailů než obrazovka Ultra HD 4K. Pokud si na jeho obrazovce s úhlopříčkou 206 cm přehrajete 8K video přes jeho USB mediální přehrávač nebo prostřednictvím vstupu HDMI, budete překvapeni obrazem s neuvěřitelnou hloubkou, jasem a smyslem pro realitu, zatímco obvody umělé inteligence přepočítají jakýkoli obraz HD nebo 4K na vyšší rozlišení.

Obrazová kvalita však není jen o rozlišení. Samsungovo přímé zadní podsvícení LED a zakázkový obvod lokálního stmívání přináší precizní výkon obvodu HDR, včetně verze HDR10+ a obrazovka QLED maximální objem barev. Uvedení technologie Ultra Viewing Angle znamená enormní rozšíření pozorovacích úhlů. QE82Q950R je bravurní a mistrná pro dnešek a perfektně připravená také pro zítřek."

Pokračování 2 / 10

Nejlepší koupě – OLED televizor pro rok 2019/2020
Philips 55OLED804

Cena: 49 990 Kč

Philips OLED-597b41a8-6d30-4cbc-8551-6f51981dad7e.jpg

Komentář EISA: "Philips v tomto cenově velice přátelském televizoru předvádí hluboké odborné znalosti s obrazem OLED včetně svého talentu pro design. Jeho srdcem je firemní obrazový procesor P5, tentokrát v dvojčipovém designu, který dále zdokonaluje detaily v temnějších scénách a vylepšuje barevné podání. TV exceluje zejména v zobrazení nativního videa ve formátu HDR/HDR10+ a v Dolby Vision, přičemž technologie Perfect Natural Reality poskytne výhody HDR jakémukoli zdrojovému obrazu.

Unikátní zadní podsvícení Ambilight dojen z obrazu ještě více umocňuje, zvuk zdokonaluje obvod Dolby Atmos, chytrý systém Android nabídne bohatý obsah aplikací… za ty peníze je to skvělý tip!"

Pokračování 3 / 10

Nejlepší koupě – projektor pro domácí kino pro rok 2019/2020: BenQ Cineprime W2700

Cena: 40 499 Kč

BenQ_W2700_1.jpg

Komentář EISA: "Tenhle kompaktní 4K HDR videoprojektor vám zaručí velkoplošnou domácí video zábavu, a to bez kompromisů ve výkonu, aniž by přitom vyluxoval vaši kapsu. Využívá poslední generaci obrazového čipu DLP pro skvěle detailní 4K obraz, zakázkový barevný kotouč a vlastní obrazovou kalibraci, aby jako první na světě uvedl technologii DCI-P3 pro rozšíření objemu barev.

W2700 zkrátka bezchybně zajistí obraz, jenž dokonale odpovídá režisérově představě. Přitom se jednoduše ovládá zejména díky intuitivním on-screen menu, máte tu zoom 1,3x, 12voltovou přípojku pro pohodlnější instalaci, USB rozhraní pro napájení a streamování HDMI přehrávače. Když připočteme ostrý obraz s jasnými barvami a řízný stereofonní zvuk, získáváme jednoznačně nejlepší projektor ve své třídě."

Pokračování 4 / 10

Nejlepší televizor pro domácí kino pro rok 2019/2020
Philips 65OLED984

Cena: zatím není známá

984.jpg

Komentář EISA: "Neodolatelný zážitek jako z biografu, a to nejen obrazový, ale i zvukový, můžete očekávat od tohoto špičkového televizoru. Klíčem jejího úspěchu je zvukový systém zkonstruovaný legendou Bowers & Wilkins, který využívá firemní měnič na horní hraně TV a sadu reproduktorů pro středový, levý a pravý kanál.

Díky tomu je zvuk posílený technologií Dolby Atmos neskutečně dynamický a pokrývá plné spektrum reprodukce: nevěříte, že vám hraje televizor a žádný plochý TV přijímač mu nemůže konkurovat.

Třetí generace obrazového procesoru P5 přesvědčí vytříbenou jakostí videa posíleného formáty jak Dolby Vision, tak HDR10+. Ojedinělý designový styl umocňuje soundbar upevněný na stojanu z kartáčovaného hliníku – jedním slovem podmanivé a ohromující."

Pokračování 5 / 10

Nejlepší prémiový OLED televizor pro rok 2019/2020
LG OLED65E9

Cena: 109 990 Kč

OLEDE9-D1.jpg

Komentář EISA: "Oceněný OLED televizor, jenž vás na první pohled zaujme svým designem „Picture on glass“, vyniká mimořádným video výkonem podpořeným Dolby Vision.

Abyste ze zdrojů s rozlišením 4K získali to nejlepší, o to se stará 2. generace video procesoru Alpha 9 spolu s obvody umělé inteligence AI Brightness and Dynamic Tone Mapping, TV vyniká především hlubokými odstíny černé, bohatými a plnými barvami a precizním jasem, jimiž je technologie OLED pověstná.

Umělá inteligence řídí také zvukové parametry, jež unikátně dokážou přizpůsobit zvuk parametrům místnosti, Dolby Atmos pak přidává další možnosti, jimiž se TV zcela podřídí vašim požadavkům. Obsluha je intuitivní především díky firemní platformě WebOS, která z OLED65E9 učiní komplexního inteligentního a elegantního partnera."

Pokračování 6 / 10

Nejlepší projektor pro domácí kino pro rok 2019/2020
BenQ Cineprime W5700

Cena: 72 990 Kč

BenQ_W5700_1.jpg

Komentář EISA: "Tahle firemní vlajková loď vyniká přesností barev, obrazovým detailem, přehráváním obsahu v HDR a jednoduchostí instalace, je nadmíru snadné ho proto doporučit pro vaše luxusní domácí kino. Jeho celoskleněný objektiv složený z 11 členů je vyladěný pro rozlišení 4K a promítne zářivý a ostrý obraz.

Firemně upravený obrazový kotouč a světelný systém přesvědčí svou mimořádnou schopností přenést 100 procent barevného prostoru DCI-P3, což je ideální především ve spojení s HDR videem. Díky zoomu 1,6x a vodorovnému i svislému nastavení objektivu ho jednoduše umístíte do vašeho pokoje. Jeho matný povrch neodráží žádné odlesky, takže domácí pohodlí už nic nemůže rušit."

Pokračování 7 / 10

Nejlepší domácí Smart televizor pro rok 2019/2020
LG 65SM9010

Cena: 49 990 Kč

2019_65_55_SM90_A_1100_1_inscreen.jpg

Komentář EISA: "Tento model nabídne vše podstatné a je tak všestranným televizorem pro vaši zábavu: má šikovné funkce, design s tenkým rámečkem, obraz 4K HDR i pokrokové audio vlastnosti.

Na všechny vstupy můžete připojit zdroje s pokrokovým formátem HDMI 2.1, Dolby Atmos a Dolby Vision a LCD panel Nano Cell s přímým LED podsvícením a lokálním stmíváním. Obraz opět ovládá umělá inteligence, má široké pozorovací úhly a v pohodě zvládá veškeré druhy obsahu od filmů, streamovaného videa, přes hry až po sport.

Díky novému operačnímu systému WebOS 4.5, hlasovým pomocníkům Amazon Alexa a Google Assistant plus firemní platformě Home Dashboard snadno ovládáte funkce spotřebičů také vaší chytré domácnosti"

Pokračování 8 / 10

Nejlepší univerzální přehrávač pro rok 2019/2020
Pioneer UDP-LX500

Cena: 26 000 Kč 

Pioneer_UDP-LX500(B).jpg

Komentář EISA:  Pioneer UDP-LX500 je přístroj s mnoha přednostmi. Má špičkovou 4K Blu-ray mechaniku i výkonný audio přehrávač a vhodně doplní vysoce kvalitní sestavu domácího kina. V oblasti přehrávání videa nabídne podporu dynamických HDR formátů HDR10 + a Dolby Vision, a také funkce pracující s metadaty či možnost detailního nastavení vlastností obrazu při přehrávání.

Audiofilům a všem uživatelům, kteří si potrpí na vysoce kvalitní zvuk, nabídne přehrávač kompatibilitu s disky CD, SACD a DVD-Audio i se soubory uloženými v kvalitě Hi-Res, včetně formátu DSD. Zvuk je precizní a detailní, UHD obraz vyniká ostrostí a barevným vykreslením. A na závěr nechybí ani prémiový elegantní design a prvotřídní provedení, které zaručuje tichý provoz, vzhledem k nádhernému vzhledu ale nebudete chtít přístroj schovávat." 

Pokračování 9 / 10

Nejlepší Foto-Video kamera pro rok 2019/2020
Sony α6400

Cena: od 26 490 Kč za tělo

Sony α6400.jpeg

Komentář EISA: "Pro tvůrce, kteří natáčejí minimálně stejné množství videa jako fotografie, obsahuje Sony α6400 ve svém kompaktním a snadno přenosném těle obrovské množství nástrojů. Vrcholem je bezpochyby inovativní Sony Real-Time Tracking a Real-time Eye AF, který udržuje váš objekt ostrý a zaostřený bez ohledu na to, jak a kde se pohybuje po scéně.

Mezi další pokročilé možnosti videa patří nahrávání s vysokým dynamickým rozsahem 4K, profily S-Log pro rovnoměrné třídění barev, otočný displej, nastavitelný dopředu pro vlogování a také možnost připojení mikrofonu pro vysoce kvalitní záznam zvuku. Fotografové samozřejmě ocení vynikající kvalitu obrazu s rozlišením 24 megapixelů."

Pokračování 10 / 10

Nejlepší AV příslušenství pro rok 2019/2020
IsoTek Smart Delta

Cena: není známá

EISA DELTA overview.png

Komentář EISA: "Každý AV systém potřebuje energii – a to hodně. Ale pouze čistá energie pomůže všem audio video komponentům dosáhnout nejlepších výkonů.

Řada IsoTek SMART Power však míří ještě výš. Kromě funkce síťové pračky se postará o odstranění vnějšího hluku, ochranu proti přepětí a špičkám, a navíc nabízí plně programovatelný systém zapínání a vypínání.

Prostřednictvím LAN nebo wifi můžete kontrolovat zapínání a vypínání, přiřadit jméno každé zástrčce a vše na dálku „kočírovat“ z aplikace v mobilním telefonu. Přízvisko SMART evidentně sedí – a jeho vliv na výkonnost vašeho systému bude stejně působivý."

Speciál: Televizory

Nový televizor vybírejte pečlivě. Kolik do něj chcete investovat, na jaké ceně začínají kvalitní modely? Jaká bude nejvhodnější úhlopříčka, rozlišení a jaký typ zobrazovacího panelu? Určitě si přečtěte návod Jak dobře koupit televizor.

Doporučujeme také redakční výběry televizorů:

Určitě si přečtěte

Články odjinud