Prohlížeče | Edge | Aktualizace

Edge v nové verzi 87 přichází s hromadou novinek: najde nejnižší ceny a nabídne slevové kupóny

Microsoft vypustil stabilní sestavení nové verze svého webového prohlížeče Edge. Novinka s číslem 87.0.664.41 je k dispozici k manuálnímu stažení, jakož i ve formě automatické aktualizace operačního systému Windows.

Patrně nejzásadnější novinkou Edge 87 jsou vylepšení pro nakupování na internetu. Prohlížeč by měl umožnit porovnávání cen bez nutnosti instalace jakéhokoli doplňku či rozšíření. Je otázkou, kdy (a zda vůbec někdy) bude tato funkce fungovat s českými e-shopy.

Akce, slevy a nákupy

Microsoft se zjevně chystá na období předvánočního nákupního šílenství, které kvůli probíhající pandemii do značné míry proběhne na internetu. Kromě nalezení nejlepší ceny by měl nový Edge dokonce nabízet také slevové kupóny na různé zboží.

Edge v tomto směru využívá nové schopnosti svého vyhledávače Bing, který prochází web a extrahuje příslušné kódy slevových kupónů. Uživatelé k nim mají mít přístup z nové nabídky kupónů, která se automaticky zobrazí, když navštíví vhodný online obchod. Funkce vyhledávání kupónů je v současnosti k dispozici pouze v několika populárních amerických e-shopech, ale je možné, že se v budoucnu rozšíří na více webů.

Tato aktualizace také přichází s řadou vylepšení v oblasti prohlížení dokumentů ve formátu PDF. Zmínit můžeme například vylepšené posouvání či snadný přístup k obsahu, pokud je v dokumentu k dispozici. O něco lepší by měl být také zážitek při čtení PDF optimalizovaných pro malé obrazovky.

Další vylepšení nejen pro firmy

Z dalších novinek jmenujme například podporu DoH (DNS-over-HTTPS) nebo vylepšení možností tisku. Uživatelé si nově mohou v Edge 87 vybrat stranu, podél které se budou převracet vícestránkové oboustranné dokumenty.

Pro firmy a podniky přináší Microsoft funkci kioskového režimu, který poskytne větší kontrolu nad ochranou osobních údajů uživatelů. Provozovatel například může používat režim kiosku k vymazání dat při ukončení a k automatickému mazání souborů, které uživatel stáhl. Edge lze nyní v podnikovém prostředí nakonfigurovat tak, aby se při každém spuštění resetoval do výchozího stavu.

Microsoft Edge se obvykle aktualizuje automaticky na pozadí. Pokud jste aktualizaci ještě neobdrželi a chcete ji hned, jednoduše otevřete Edge a přejděte do Nastavení-O aplikaci Microsoft Edge a aktualizujte prohlížeč manuálně.

Diskuze (13) Další článek: Jak bude vypadat GeForce RTX 3060 Ti Founders Edition: Unikl první snímek referenčního modelu nové levné grafiky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,