Microsoft | Android | Edge

Edge pro Android dostává aktualizaci. Microsoft se chlubí, že ho uživatelé chválí více než Chrome

Microsoft vydal koncem uplynulého týdne aktualizaci svého webového prohlížeče Edge pro operační systém Android. Nová verze s číslem 42 přináší dle Windows Latest lepší výkon a další vylepšení.

Hlavní novinkou má být v tomto případě blíže nespecifikované zlepšení výkonu prohlížeče. V testu Basemark získala aktuální verze 257 bodů, zatímco Chrome 68 absolvovalo na stejném telefonu test se 243 body. Další vylepšení týkalo zobrazování anotací, které si uživatel může vytvářet v knihách.

Microsoft Edge pro Android je ve verzi 42 dostupný v Obchodě Play od pátku. Uživatelům, kteří mají aplikaci nainstalovanou, by se měl aktualizovat automaticky. Instalační balíček velký 71 MB je k dispozici pro zařízení s Androidem 4.4 a vyšším.

1282f560-dbeb-4f3b-ab28-17eea184140e e0457bbe-87dd-43b7-9dd3-aa712332190c
Edge vs. Chrome v hodnocení uživatelů. Je to hodně těsné, ale zatímco samotné hodnocení je o desetinku lepší pro Edge, v počtu hodnocení vede Chrome o dva řády!

Microsoft Edge sice s více než pěti miliony instalacemi není na Androidu zdaleka nejpopulárnějším prohlížečem, ale jeho podíl poměrně rychle roste. V polovině srpna se inženýr Microsoftu Vishnu Nath pochlubil úspěchem Edge, který v hodnocení uživatelů překonal Google Chrome pro Android i iOS.

Jaké nás letos v létě potkaly změny v internetových prohlížečích:

Diskuze (18) Další článek: Apple by neměl kupovat Teslu, myslí si Warren Buffett

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,