Windows 10 | Edge

Edge pomalu dohání konkurenci, nyní se naučí ztišit otravnou hudbu

Chrome, Safari nebo Opera už dlouhou dobu umí jednoduše vypnout zvuk v jedné z karet. Nejvíc tuhle možnost oceníte v případě automaticky spouštěných reklam či videí, kdy je není třeba hledat na stránce a stačí vypnout zvuk. Tuhle možnost se konečně brzy naučí i Edge od Microsoftu, který se snaží prosadit jako výchozí prohlížeč Windows 10.

Microsoft-Edge-Mute.png
Zvuk karty půjde vypnout z kontextové nabídky nebo kliknutím na ikonu reproduktoru (foto: MSP)

Nyní umí Edge ikonou malého reproduktoru pouze ukázat, na které kartě je zvuk aktivní. V sestavení 17035, jež je od včerejška dostupné uživatelům Windows Insiders, už ale lze na tuhle ikonku kliknout a zvuk tak vypnout. Stejně tak bude možnost ztlumit zvuk dostupná i z kontextové nabídky karty. Opětovným kliknutím lze zvuk opět zapnout.

Kromě toho dostane Edge nové funkce pro práci s elektronickými knihami. Naučí se například ukládat knihy ve formátu EPUB. A stejně tak budou rozšířeny možnosti integrované knihovny, která je primárně určena pro ebooky stažené prostřednictvím Microsoft Store.

Tohle jsou největší průšvihy Microsoftu. Věci, které se opravdu nepovedly:

Diskuze (15) Další článek: Slapové síly zřejmě po miliardy let ohřívají měsíc Enceladus. Podle některých teorií by mohl být obyvatelný

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,