Prohlížeče | Edge | Hry

Edge chce být i nejlepším herním prohlížečem. Zlepšuje streamovaný obraz, láká na Solitaire

Ačkoli stabilní odnož Edge na to v posledních době nevypadá a mnoho zajímavých novinek nepřináší, vývojový tým má aktuálně rozpracováno několik přídavků. Chystá se zavírání karet dvojklikem, umělá inteligence vylepší obrázky ve špatné kvalitě, budeme také moct posílat poznámky sami sobě.

Kromě toho se Redmondští rozhodli oslovit herní publikum, a to při příležitosti představení strategie pro následujících dvě dekády. Na stránku v nové kartě tak dostali zpravodajství z herního světa. Pokud budete přihlášení ke svému účtu Xbox, uvidíte pro vás relevantní obsah, ale také se hned pustíte do streamovaného hraní, předplácíte‑li si Game Pass Ultimate.

Technologie marketingově označená jako Clarity Boost podle výrobce zlepšuje kvalitu obrazu během streamovaného hraní přes Xbox Cloud Gaming. V praxi se jedná o prostorový upscaling, který probíhá přímo na vašem počítači. Obraz je díky němu ostřejší, na obšírné zhodnocení si ovšem budeme muset počkat a sbírat zkušenosti. Technologie funguje jak ve Windows 11, tak ve starších Windows 10.

herni funkce edge (2).pngherni funkce edge (1).png

Aby zbytečně nekonzumoval cenné systémové prostředky při hraní, Edge se automaticky omezí, jakmile si zapnete nějakou hru. Říká se tomu režim efektivity a představen byl ve verzi 95, aby podpořil výdrž počítače běžícího na akumulátor. Kdybyste chtěli přepínání do režimu efektivity zamezit, jděte do Nastavení | Stav a výkon | Optimalizovat výkon.

I režim efektivity můžete používat jak v Jedenáctkách, tak v Desítkách. V hlavní nabídce prohlížeče pak najdete položku Hry. Měli byste v ní najít pár klasických jednoduchých titulů jako Solitaire, Jewel, Mahjong nebo exkluzivitu s názvem Edge Surf Game. Mně osobně se hry v postranním panelu nenačítají. Unikl vám nástup těchto funkcí? Na seznamu změn v prohlížeči je Microsoft neuvedl.

Zdroje: Windows Experience Blog

Diskuze (8) Další článek: QNAP opravil vážnou bezpečnostní díru ve svých NASech. Uživatelé by neměli otálet s aktualizací

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,