Eclipse PDT 1.0.3 pro vývoj PHP aplikací

Eclipse PDT si klade za cíl přinést komplexní nástroj pro vývoj PHP aplikací. Stává se tak žhavým konkurentem komerčních nástrojů Zend Studio a PHP Designer. Velká výhoda Eclipse PHP spočívá v dostupnosti na mnoha platformách a nulové ceně. PDT je projektem otevřeného zdrojového kódu a vychází z vývojové platformy Eclipse.

Vývojáři po dlouhé době uvolnili další stabilní sestavení Eclipse PDT 1.0.3, které je ale stále v rámci vývoje označeno jako Release Candidate 1. Uživatelé se ovšem již příliš nemusí obávat případných problémů s nestabilitou, jako tomu bylo u dříve dostupných nočních sestavení. Stále jsou však přítomné některé chyby, které se lze dozvědět z JUnit testu.

eclipse1.jpgeclipse2.jpg
Úvodní obrazovka Eclipse PDT a pohled do zdrojového kódu

Kromě pravidelných nočních sestavení bychom se měli setkat za tři týdny s Release verzí 1.0.3 a v půli září letošního roku s finální verzí Eclipse PDT 1.1.

Eclipse PDT je dostupné ke stažení pro operační systémy Microsoft Windows, Linux a Mac OS X. Kompletní verze balíčku PDT All-in-One má velikost přibližně 121 MB. Protože se jedná o nástroj napsaný v jazyce Java, plyne z toho nutnost mít nainstalované knihovny Java Runtime Environment (JRE).

Zdroj: Eclipse.org

Diskuze (17) Další článek: Na téma: už nikdy nepřijdete o svá data

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,