Amazon | Chytrá domácnost | Amazon Echo

Echo Spot je budík s Alexou. Má kulatý displej a můžete na něj mluvit

Amazon na podzim rozšířil nabídku svých chytrých reproduktorů o nový model Echo Spot. Ten cílí na noční stolky ložnic, odkud vystrnadí klasický budík. Ostatně, tomu napovídá i tvar odkazující právě na staré kulaté mechanické budíky. Novinka se nyní začala prodávat a k dostání bude i v Česku.

Echo Spot má kulatý displej, na kterém však nezobrazí jen hodiny. Je to univerzálně použitelný barevný displej, který zobrazí důležité informace z jakékoli aplikace nebo třeba obraz videohovoru.

Ačkoli zařízení Echo oficiálně nepodporují češtinu a vestavěná asistentka Alexa vám česky rozumět nebude, přece jen se drobný posun k českým zákazníkům odehrál. V nastavení už je možné zvolit českou adresu výchozí lokace, což doposud kupodivu nebylo možné. A nově také německý Amazon posílá Echo i do Česka.

Na německém Amazonu je Echo Spot k dostání za 130 eur, ale prodeje se rozjedou až od 4. února. Kdo upřednostňuje český e-shop, může zkusit CZC.cz, kde je novinka již zalistovaná za 3 990 Kč.

Spolu se zahájením prodejů Amazon zveřejnil i nový spot, ve kterém se soustřeďuje na jednu z hlavních výhod Echo Spot - možnost komunikace prostřednictvím videohovorů.

Diskuze (2) Další článek: Sonda NASA už brzy vyrazí ke Slunci. Přiblíží se k němu na dosud nejkratší vzdálenost

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,