DVD/DivX přehrávač Pioneer DV-575A: decentní všeuměl

DVD přehrávače Pioneer patřily vždy ke špičce. Podíváme-li se na model DV-575A a na nepřeberné množství funkcí a formátů, které podporuje, stěží budeme měnit názor. Přesto DivX není pro Pioneer vůbec pevná půda, a tak se dopustil hned několika chyb a to nejen v této oblasti. Díky jeho vzhledu ale s radostí oznamuji: konečně DivX přehrávač, který se nemusíme bát položit k AV receiveru, aniž bychom zavírali oči!

Design, ovládací prvky a provedení

Celý přístroj má velmi malé rozměry a je poměrně lehký (420š x 55v x 243h, 2kg). Vzhledově bude možná někomu připadat až příliš usedlý, ale mnozí naopak uvítají právě tento střídmý a decentní design, který lépe sedne k většině klasických AV přijímačů a k dalším součástem hifi sestavy. Výborné je i to, že na výběr máme ze dvou barevných variant – černé a stříbrné.

Dálkové ovládání asi nikoho neurazí, je drobnější, drží se dobře. I když nevybočuje extravagancí, ergonomií vyhovuje. Osobně bych ale umístil nejpoužívanější tlačítka play, stop, pause a posuv nad směrovými tlačítky, nikoli pod nimi.

DVD mechanika rachotí průměrně. To znamená není nejtišší, ale nevydává ani příliš rušivé zvuky (například jako Philips DVP 630/632). Zdá se mi i o málo tišší, než u přehrávače Philips DVP 720SA. Displej je velký a dobře čitelný. Tlačítkem Eject přístroj vzbudíme, nicméně odezva je trošku delší. Dílenské zpracování zbytku přístroje je taktéž velmi kvalitní.

Design, provedení a ovládací prvky
Design 9/10 86%
Provedení 9/10
Ovládací prvky 9/10
Hlučnost mechaniky - otevírání/zavírání 8/10
Hlučnost mechaniky - práce s disky 8/10

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,