Dvanáctiletý kluk objevil chybu ve Firefoxu, dostal za to 3000 dolarů

Mozilla už šestým rokem provozuje program pro odhalování chyb ze strany svých fanoušků či jinak zapálených vývojářů. Kdokoli objeví nějakou bezpečnostní chybu ve Firefoxu, ten za její nahlášení dostane odměnu, která byla v létě navýšena z 500 dolarů na 3000 dolarů (cca 53 300 Kč). Nyní na ni dosáhl dvanáctiletý Alexander Miller ze San Jose, na kterého upozornili v MercuryNews.

Mladík se vydal hledat chyby ve Firefoxu cíleně. Každý den věnoval hodinu a půl hledání a výsledek se dostavil už za 10 dní. Když bychom to přepočítali, tak měl při hledání chyb v prohlížeči Mozilly sazbu 200 dolarů za hodinu. Výsledkem jeho pátrání je chyba č. 583077 a týká se přetečení vyrovnávací paměti při zpracování nadměrně dlouhých textových polí.

Alexander už má jasno, jak s penězi naloží. Tisíc dolarů daruje neziskové organizaci na ochranu zvířat, zbytek padne na nový počítač a dárky k Vánocům. Naložili byste s odměnou jinak? Tak začněte hledat chyby ve Firefoxu a může to být jen na vás. Odměny vyplácí také Google za nalezení bezpečnostních chyb v Chromu. Když to zvládne dvanáctiletý kluk…

Diskuze (29) Další článek: Proč Google Instant nerozumí bosenské Prdeljici

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,