Dva nové TV tunery od AMD

Společnost AMD uvádí dva nové TV tunery patřící do řady produktů TV Wonder. První z nich nese název TV Wonder 650 Combo PCIe, druhý pak TV Wonder 600 USB. Oba produkty jsou schopny přijímat analogové i digitální vysílání (včetně HDTV, tedy televizní vysílání v HD kvalitě).

TV Wonder Combo PCIe se zapojuje do slotu PCI Express 1x a je osazen videoprocesorem Theater 650 Pro, který podporuje technologii Avivo. Oba tunery (analogový i digitální) mohou pracovat současně. Lze tedy např. nahrávat pořady z obou vysílání v jednu chvíli. Zařízení také disponuje FM tunerem pro poslech rádií. Již zmiňovaná integrovaná technologie Avivo, zajišťuje např. převod do MPEG-2, automatickou kontrolu barev, potlačení hluku a i jinak zlepšuje požitek ze sledování.

TVW650_PCIe_6inch.png

TV Wonder 600 USB je miniaturní tuner, který se zapojuje do portu USB. Oproti předchozímu produktu nemůže současně používat digitální i analogový tuner. Lze tedy vždy sledovat nebo nahrávat pouze z jednoho z nich. Nedisponuje také technologií Avivo.

tv-wonder600_usb.png

K oběma produktům je přibalen software Catalyst Media Center, který plně spolupracuje s Windows Vista Media Center a Windows XP Media Center Edition. Na trh se tato zařízení dostanou až v průběhu září, ceny dosud nebyly oznámeny.

Zdroj: DailyTech, LaptopLogic

Diskuze (2) Další článek: Omluva za nedostupný server

Témata článku: , , , , , , , , , , ,