Testy | E-booky | Duel

Duel čteček e-knih: Amazon New Kindle 2020 vs. PocketBook Touch Lux 5

Amazon New Kindle 2020

Pokud chcete jen číst knihy a nezajímají vás kudrlinky okolo, je Kindle skvělou volbou. A nevadí-li vám reklamy na zamčené obrazovce, sáhněte po sponzorované verzi a za ušetřenou pětistovku nakupte e-knihy.

image.png

Komfort čtení: 8/10

Displej Kindlu má nižší jemnost než PocketBook, z běžné čtecí vzdálenosti ale rozdíl nepostřehnete. Nasvícení displeje je kvalitní, rovnoměrné a rozsah jasu dostatečný, avšak neumožňuje změnit odstín. Kindle stále nabízí lepší fonty, které nemají chybu a čtou se zkrátka skvěle, optimální je i doladění mezer či okrajů. Displej přepisuje pouze text bez nutnosti resetu celé plochy, onoho nepříjemného černého probliknutí.

image.png

Funkce a výbava: 7/10

Nevýhodou Kindlu může být absence češtiny, byť český překladový slovník není problém doinstalovat. Pravděpodobně také nevyužijete Bluetooth pro spojení se sluchátky, podporovány jsou jen knihy od Audible. Po registraci máte svoji cloudovou službu a získáte e-mailovou adresu, na kterou odešlete knihu či dokument a ty se stáhnou do čtečky.

Stejně tak zadáte e-mail ve svém oblíbeném českém obchodě s e-knihami a ihned po koupi si knihu do čtečky pošlete. Vnitřní paměť nabízí přes 6 GB prostoru, což je dost pro tisíce knih, a tak absence čtečky karet tolik nemrzí. Od Kindlu ale nečekejte funkce navíc: toto je čtečka a slouží k pohodlnému čtení.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Váš názor Další článek: Šéf NASA o Boeingu a SpaceX: „Hádejte, kdo se chystá uskutečnit svůj šestý let s astronauty a kdo je ještě na zemi?“

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,




Aktuální číslo časopisu Computer

Jak používat VR k práci

Megatest 18 levných monitorů

Test lokátorů s Bluetooth

Průvodce nákupem RAM