Duch soutěživosti podpořil i SPIRIT

Koncem dubna proběhl v pořadí už pátý ročník soutěže ve stavařském SPIRITu. Možná trochu ve stínu zajímavějších akcí, přesto se zajímavými výsledky a velmi pěknou účastí.
Koncem dubna proběhl v pořadí už pátý ročník soutěže ve stavařském SPIRITu. Možná trochu ve stínu zajímavějších akcí, přesto se zajímavými výsledky a velmi pěknou účastí.

Stejně tak jako předchozí připravila i ten letošní ročník společnost SOFTconsult spol. s r.o. ve spolupráci se ČVUT FSv Praha. Oproti minulým ročníkům byla soutěž rozšířena o další dvě kategorie. První kategorie zahrnovala soutěž ve SPIRITu 2D, kdy studenti měli během dvou hodin vytvořit půdorysnou projektovou dokumentaci, druhá kategorie byla věnována ArConu. Studenti měli za úkol vytvořit kompletní model rodinného domu během 2 hodin a připravit vizualizaci. Obě kategorie byly zaměřeny na studenty nižších ročníků. Hlavní kategorií byla tradičně věnována objektovým technologiím programu „SPIRIT – ZAK“. Úkolem soutěžících studentů bylo za 4 hodiny vytvořit kompletní projektovou dokumentaci (půdorysy, řezy, pohledy), prostorový model a výměr na rodinný dům. Komise hodnotila především dodržení zadání, správnost konstrukčního řešení a dodržování stavařských zvyklostí při dokladování návrhu. Celostátního kola se zúčastnilo deset středních škol z 25 škol, kde je SPIRIT vyučován.

V hlavní kategorii soutěže „Projektování se SPIRITem“ byl výsledek následující:
1. místo: Lukáš Hrubý, SPŠ stavební Třebíč
2. místo: Stanislav Müller, VOŠ a SPŠ stavební Volyně
3. místo: Václav Vavřina, SPŠ stavební Havlíčkův BrodSoutěž „Se SPIRITem ve 2D“:
1. místo: Matěj Kosík, SPŠ stavební Liberec
2. místo: Jiří Němeček, SPŠ stavební Mělník
3. místo: Jan Koběrský, SPŠ stavební Havířov„ArCon – vizuální architektura“:
1. místo: Michal Princ, ISŠ stavební České Budějovice
2. místo: Tomáš Kahoun, VOŠ a SPŠ stavební Náchod
3. místo: Kristina Volková, SPŠ stavební Praha - Dušní

Váš názor Další článek: Internet v posilovně?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,