Dubajská policie učí své příslušníky ovládat létající motorky

Dubajská policie již před více než rokem oznámila, že chce, aby se její příslušníci proháněli ulicemi města i na létajících motorkách (hoverbikes). Nyní konečně zahájila výcvikový program.

Podle CNN by do akce zatím měly být nasazeny dvě posádky, které budou působit především v těžko přístupných oblastech. Jejich pracovní náplň bude zahrnovat například sledování podezřelých či hlídkování v turistických destinacích.

Dotyční policisté budou používat hoverbiky od kalifornského startupu Hoversurf. Inkriminované stroje jsou schváleny americkou vládní agenturou Federal Aviation Administration a jejich maximální rychlost činí cca 70 km/hod.

Pokud byste si takovou létající motorku chtěli taktéž předobjednat, vězte, že její prodejní cena byla stanovena na 150 000 dolarů. To není zrovna málo, ale z hlediska rozpočtu Dubaje jde samozřejmě o vcelku zanedbatelnou částku.

„Během příštího měsíce či dvou nám dubajská policie sdělí, zda jich bude chtít víc… i kdyby chtěli 30 nebo 40, my je pro ně uděláme,“ konstatoval hlavní provozní ředitel Hovesurfu Joseph Segura-Conn v rozhovoru pro CNN.

Jediná vada na kráse spočívá v tom, že letový čas hoverbiků v současnosti činí jen asi 10 až 25 minut. Je proto docela obtížné si představit, jak by tento futuristický dopravní prostředek mohl být užitečný při vymáhání práva v reálném světě…

Diskuze (11) Další článek: Notifikační centrum ve Windows konečně získá posuvník pro ovládání jasu displeje. Ale až na jaře

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,