Microsoft | Simulátor | Flight Simulator

Druhá aktualizace Microsoft Flight Simulatoru opravuje desítky chyb a přináší řadu vylepšení

Hra Microsoft Flight Simulatoru dostává měsíc po oficiálním zahájení prodejů v pořadí již druhý opravný balíček s číslem verze 1.8.3.0. Kromě opravy několika desítek nalezených chyb přináší také vylepšení uživatelského rozhraní, zvýšení výkonu, změny v kokpitech, upravenou aerodynamiku a řadu dalších novinek.

Titul se krátce po uvedení setkal s velice kladným přijetím. Recenzenti nešetří superlativy, vychvalována je především povedená vizuální stránka, ale i velmi věrohodná simulace. Jedná se o objemný software – pro instalaci je požadováno 150 GB volného místa na pevném disku – takže není překvapením, že se v tak obrovském množství kódu sem tam objeví nějaká chyba.

Druhá oprava

První opravný balíček s číslem verze 1.7.14.0 vydal Microsoft 2. září a řešil v něm například problém, kdy se instalační proces zastavil během rozbalování balíčků či došlo k jeho přerušení z důvodu, že místní uživatelský účet obsahoval znaky jiné než ASCII.

Druhá oprava přichází přesně dva týdny po té první. Aktuálně je dostupná všem uživatelům této hry a opravuje celou řadu věcí od chování autopilota, až po ovládání škrticí klapky. Cílem provedených změn je snaha o ještě realističtější odezvu virtuálních letadel na pokyny pilota.

Dle pravidla „když se kácí les, lítají třísky“ však instalace opravného balíčku přináší kromě celé řady vylepšení také jednu nepříjemnost. Microsoft o ní informoval na Twitteru a jde o to, že v průběhu aktualizace dojde k vymazání veškerých žebříčků.

Spousta oprav a novinek

Oficiální seznam provedených změn je skutečně dlouhý a cestu na jeho konec kolečko vaší myši určitě pocítí. Vývojáři tak například vylepšili zobrazení kokpitu v případě pohledu bez „budíků“, kde je nově možnost ovládání obnovovací frekvence.

Systém pro načítání dat se dočkal optimalizace, jejímž výsledkem by mělo být snížení čekacích dob. Spíše třešničkou na dortu je změna pohlaví hlasu při komunikaci s letovým dispečerem v závislosti na avataru pilota nebo druhého pilota.

V interním „obchodě s doplňky“ čeká hráče vylepšené třídění a řazení. Ve hře se pak mohou těšit na věrohodnější simulaci turbulencí, vibrace pístového motoru v nízkých otáčkách či lépe odpovídající vliv hustoty vodních částic v dešti nebo mracích na aerodynamiku. Novinek je mnohem, mnohem více, takže jestli chcete vědět o všech, odkážeme vás na oficiální materiály.

Diskuze (19) Další článek: Čínský startup vyšle do vesmíru prvního robota určeného pro využití v oblasti těžby surovin

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,