Dr.Tag Plus! – snadná práce s hudebními soubory

Tento zajímavý prográmek si vás získá svojí jednoduchostí a celou řadou možností pro správu hudebních nahrávek všemožných formátů. Program také umí jednotlivé nahrávky vypalovat jako hudební CD.
Pro ty, co mají na svém PC desítky či stovky hudebních nahrávek v digitální podobě, je Dr.Tag velkým pomocníkem, protože dokáže jednoduše a rychle nahrávky najít a zatřídit je dle vašich požadavků. Navíc program nabízí celou řadu dalších doplňkových funkcí, které ulehčí celkově práci s těmito formáty. Program si můžete stáhnout ze stránek www.drtag.de. Program je z dílny německých programátorů a lze ho využívat zdarma s občasným upozorněním na to, že si můžete program zakoupit za cenu 34 dolarů. Instalace má něco málo přes 4 MB a celkově probíhá bez problémů. Program funguje na všech platformách Windows včetně XP. Pro rychlou práci s programem je dobré mít alespoň 1 GHz procesor se 128 MB RAM.

Uživatelské prostředí programu je docela dobře rozloženo a je přehledné. V levé části programu můžete standardně listovat v PC (disk, CD mechaniky atd.) a v pravé části se zobrazují jednotlivé nahrávky. Podporovány jsou formáty MP3, WAV, WMA a některé další. U celé řady z nich (pokud to podporují) lze samozřejmě editovat ID3 tagy. Při spuštění programu ihned začne vyhledávat na pevném disku dostupné soubory a řadit je dle nastavených kritérií. Dobrým doplňkem je zabudovaný přehrávač, takže jednotlivé písničky lze přímo v programu přehrávat. Písničky lze také libovolně zeslabovat i zesilovat. Pokud vyberete některou písničku v dolní části se zobrazuje kompletní informace o nahrávce. Název písničky, interpreta, album, rok vydání atd. Pokud má soubor v sobě i text písničky (LYRICS), pak se zobrazují i jednotlivá slova písničky. Dobrým doplňkem také je, že se u dané písničky zobrazuje booklet z CD (pokud je k dispozici). Pokud je přední i zadní část obalu, oba se v určitém intervalu mění. Hlavním úkolem (již podle názvu) programu je editace ID3 tagu, která je opravdu propracovaná. Editovat lze jednotlivé soubory nebo přímo celé album. Podporovány jsou obě verze ID3 tagů. Přidávat lze i text písničky a další doplňkové informace o nahrávce, která se však zobrazuje pouze v Dr.Tag Plus! Exportovat lze i jednotlivé názvy písniček do různých textových formátů.

Skvělým doplňkem je možnost vypalování jednotlivých písniček na CD a to jako hudební nebo přímo jako fyzické soubory. Program vás vyzve krok za krokem, takže nelze nic zkazit. Vybírat lze i dokonce z různých metod vypalování a podporovány jsou i CD-RW a DVD média. Pokud si budete chtít vytvořit soubory z hudebního CD, pak můžete přímo v programu, který má zabudovaný přímo CD RIPPER. Stačí vybrat CDROM mechaniku a finální soubory, do kterých mají být audio stopy převedeny. Vybrat lze z formátů MP3, WAV, OGG Vorbis či WMA. Lze samozřejmě nastavovat i jednotlivé parametry (bitrate, stereo, mono atp.).

S Dr.Tag! Plus se pracuje velice snadno a celkově jsem s ním byl spokojen. To co jsem chtěl udělal a využil jsem i celou řadu doplňků, které nabízí.

Diskuze (5) Další článek: Chyba IE z 20. srpna je již zneužívána, jste zabezpečení?

Témata článku: , , , , , , , , , ,