Video | Dropbox | Úložiště

Dropbox se chce zalíbit tvůrcům videa. Nabídne unikátní sdílení komentářů k videím ve skupině

Dropbox je sice znám především jako cloudové úložiště, nicméně v rámci snahy o prosazení se ve firemním segmentu postupně přidává nové funkce. Integruje se například se službami třetích stran, jako jsou Google G Suite, Google Cloud Identity, Salesforce, Microsoft Office a mnohé další.

Dropbox tak nabízí nejen ukládání a jednoduché sdílení souborů, ale také nástroje pro vyšší produktivitu. Aktuální novinka udělá radost především těm, kdož se zabývají tvorbou digitálních médií – zejména filmů a podcastů.

Novinka pro tvůrce videí

Již nějakou dobu Dropbox pracuje s platformami pro sdílení videa, jako je například Vimeo, integruje online editační program WeVideo a platformu pro spolupráci Remark. Teď se ale v tomto směru vydává vlastní cestou, jejímž cílem je lepší podpora procesu cloudové spolupráce.

Funguje to v podstatě prostě: v rámci platformy mohou jednotliví uživatelé, podílející se na tvorbě, přidávat komentáře k určitému času ve videu či zvuku. Mohou tak připomínkovat provedené úpravy nebo přicházet s novými nápady.

Komentáře pro spolupráci při editaci videí
Komentáře pro spolupráci při editaci videí

Ve své podstatě je to podobné, jako revize dokumentů v pokročilých textových editorech. Stejně, jako v nich lze vkládat poznámky k určitým částem textu, je nyní v Dropboxu možné komentovat konkrétní pasáž videa nebo hudby. Editor tak například může vložit komentář, že označený úsek bude nutné vystřihnout.

Smyslem nové funkce je jednodušší spolupráce na tvorbě multimediálního obsahu, aniž by účastníci museli opouštět prostředí Dropboxu a využívat jinou komunikační platformu. Podobně, jako u ostatních souborů, lze pomocí @zmínek označovat účastníky, jichž se komentář týká.

Produktivní komentáře

Podobnou funkci nabízí například video portál Vimeo, kde je možné odeslat zpětnou vazbu k určitému místu na časové ose. Komentování v Dropboxu však funguje nezávisle na jakékoli další platformě.

Provozovatelé v oficiálním prohlášení tvrdí, že dvě třetiny filmů, které se představí příští týden na Sundance Film Festival, byly vytvořeny s pomocí Dropboxu, takže tato funkce bude pravděpodobně přijata velmi kladně.

Zbývá podotknout, že přidávat komentáře může kdokoli, kdo má účet Dropbox. Novou funkci však podporují pouze videa sdílená prémiovými účty – například Dropbox Professional nebo Dropbox Enterprise. K dispozici je ve webovém rozhraní a v aplikaci pro iOS, podpora na Androidu prý přijde brzy.

Váš názor Další článek: Jak bezpečně platit kartou na internetu? Vyzkoušejte virtuální či jednorázové

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,