Apple | Monitory | Nanotechnologie

Dražší verzi monitoru Apple Pro Display XDR můžete utírat pouze speciálním hadříkem přímo od Applu

Apple včera spustil objednávky pro nový Mac Pro a také jeho nový profesionální monitor Pro Display XDR. Ten je k dispozici ve dvou verzích a právě dražší varianta vyžaduje i speciální péči.

Zatímco základní varianta 32palcového monitoru Apple Pro Display XDR používá standardní sklo, které lze dle manuálu utírat běžným hadrem s mikrovlákny i s možností mírného navhlčení, v případě dražší verze se sklem s nanotexturou toto není možné.

Apple pro utírání povrchu tohoto monitoru dodává vlastní speciální hadřík a jiný byste neměli použít, protože byste mohli poškodit velmi tenký a citlivý povrch. Nesmíte rovněž použít žádnou vodu. Samotný „Apple hadřík“ má i stanovený režim, jak ho prát a sušit. Pokud nějakým způsobem o hadřík přijdete, musíte kontaktovat podporu Applu, která vám zajistí nový, ale zatím není jasné, jestli to bude zdarma či za nějaký poplatek.

Základní verze monitoru Pro Disply XDR stojí 140 tisíc korun a verze se sklem s nanotexturou pak 165 tisíc korun. Samostatnou položkou je i držák za 29 tisíc korun nebo VESA adaptér za 5 800 korun.

Aktuálně se začal prodávat i nový Mac Pro:

Diskuze (27) Další článek: SpaceX pracuje na vyřešení problémů, které astronomům způsobují satelity Starlink

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,