Doplněk pro Chrome se pokusí špehovat známé na Facebook Messengeru

Google před lety nabízel mobilní službu Latitude, pomocí které jste mohli sledovat polohu svých známých. Později ji integroval do mobilního klientu Google+.

Facebook má něco podobného, historii polohy přátel totiž můžete v mnoha případech získat z archivu komunikace Messengeru. Pokud totiž mají zúčastnění v klientu aktivní sdílení polohy, součástí každé odeslané zprávy je skrytá informace o GPS poloze.

686246758 773176956
Šest známých sdílí polohu, čím více diskuzí z archivu načtu, tím více jejich historických poloh získám, což dokazuje i druhý obrázek. V mapě se mi ale bohužel nenačítaly podkladové mapové dlaždice.

Facebook sice nenabízí žádný vlastní nástroj na sledování, postaral se o to ale autor doplňku pro Chrome Marauders Map.  Po instalaci stačí v prohlížeči přejít na adresu https://www.facebook.com/messages a projít historii jednotlivých diskuzí. Pokud budou jednotlivé zprávy obsahovat i údaj o poloze, vlevo dole se v boxu zobrazí ikona uživatele na mapě. Když takto ručně projdete vícero archivovaných diskuzí a do mapy se načte dostatek bodů, stačí klepnout na uživatele a zobrazí se jeho jednoduchá historie polohy podle toho, kde jednotlivé zprávy psal.

882962728 330307877
Výchozí nastavení ukládání polohy do zpráv v Messengeru a indikace u zprávy

Jelikož se jedná především o proof-of-concept a tedy potvrzení funkčnosti samotné techniky, mapa samotná má ještě hromadu nedodělků – tím hlavním je už to, že se přinejmenším mně nenačítají mapové dlaždice a zdá se tedy, že autor vyčerpal kredit u služby Mapbox, pomocí které ji vytvořil.

Zasílání polohy v každém případě můžete vypnout v mobilní aplikaci Messenger, případně povolit ukládání polohy jen při komunikaci s vybranými kontakty.

Diskuze (14) Další článek: Apple získal patent na klávesnici, která zvládne snímat i dotyky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,