Doména zdarma – podruhé?

A je tu další doména com net či org zdarma, logicky není vše úplně růžové, ale když někdo dává, proč si nevzít.
Je to přibližně měsíc, co se zde na Zive.cz objevil článek, ve kterém jste se mohli dozvědět o tom, jak si zdarma zaregistrovat doménu s koncovkou com, net nebo org. Nedávno však společnost nabízející tuto registraci svou nabídku "stáhla". Jako odůvodnění mimo jiné uvedla nezájem inzerentů o celosvětový trh.

Nedávno však přišla jiná společnost, která nabízí domény také zdarma. Jedná se o namedemo.com.

Tato společnost nabízí domény v TLD com, net a org s tím, že jako jediná podmínka provozu je reklama na vašich stránkách formou rámce (framu), ve kterém se zobrazí po načtení vašich stránek jeden banner a nějaké další ikonky.

Chcete-li vidět, jak konkrétně vypadá reklama na registrovaných stránkách, koukněte se například na cendra.com

Domény namedemo.com registruje téměř okamžitě. Po vyplnění nezbytných údajů vám přijde e-mail, ten stačí potvrdit a registrace je hotova. Za 24 hodin se již můžete začít kochat pohledem na svou doménu.

Služba vám nabídne přesměrování e-mailu, takže se můžete těšit na e-mail ve tvaru cochcete@vasedomena.com/org/net

Rychlost ?

Po několika testech v různou denní dobu musím konstatovat, že odezva serveru, který vkládá reklamu a tj. závisí na něm i dostupnost vaší prezentace, není nijak závratná. Odpověď serveru je asi 2x pomalejší než Živě.cz

Jaká reklama je do stránky vkládána ?

Obnovíte-li si několikrát pruh s reklamou, zjistíte, že více jak 75 % reklamy je na servery registrující společnosti. Nejen z tohoto čísla "číhá" fakt, že o reklamu, která je zcela bez jakéhokoliv cíle, je velice malý zájem.

Má to cenu ?

Jestliže chcete na Internetu provozovat opravdu profesionální stránky, které budou mít své návštěvníky a obsah, tuto službu vám rozhodně nedoporučuji. Nenarážím pouze na onu reklamu, která stránkám dává jistou dávku neprofesionality, ale především na fakt, že doména není vaše, takže převedení jinam v případě potřeby nebo odchod od společnosti namedemo.com, která ji za vás registrovala, by byly problematické.

Závěr ?

Zaregistrujte si doménu maximálně pro osobní účely. Dá se využít k mailu ve formátu jmeno@prijmeni.com (pokud nemáte nějaké často se opakující přijmení), ale musíte počítat s tím, že se může stát, že o svoji doménu a tím i o mail přijdete :(
Diskuze (50) Další článek: Hardware pro trochu znalé – díl XII. – displeje

Témata článku: , , , , , , , ,