Google | Chytrá domácnost | Google Home

Domácí asistent Googlu bude praktičtější, dostane totiž displej. A čekáme i češtinu

Google má na 9. října naplánovanou prezentační akci, na které se očekává představení nových mobilních telefonů Pixel 3, ale spolu s nimi i dalších zařízení. Jedním z nich by měla být domácí asistenční krabička Google Home vybavená poprvé i displejem.

Informace o připravované novince prosákly už během léta, nyní si další indicie všiml web 9to5Google. Podle FCC záznamů Google chystá domácího asistenta s názvem Google Hub, který se přidá k řadě současných zařízení, jako je Google Home či Mini.

Mělo by jít o přímého konkurenta zařízení Amazon Echo Show s tím, že nabídne uživateli sedmipalcový displej, mikrofony s velkým dosahem, senzor okolního osvětlení a samozřejmě reproduktor.

google_home_hub_2.jpg
Home Hub by designově mohl zapadat do rodiny domácích repráčků Googlu.

Na webu MySmartPrice se objevil také první obrázek, který znázorňuje, jak by zařízení mohlo ve finále vypadat. Zdroj obrázku však není znám, takže to berme s rezervou. O finální podobě se dozvíme již zanedlouho. Pochopitelně je také stále možné, že Google nic takového nepředstaví.

Informace je to každopádně zajímavá už i pro nás v České republice. Google již na jaře oznámil rozšíření podpory služby Google Asistent i do Česka a očekává se, že 9. října budou oznámeny první produkty, které budou českého digitálního asistenta v češtině podporovat. Vedle telefonů Pixel 3 by to mohlo být právě i nový chytrý reproduktor s displejem.

Diskuze (7) Další článek: HyperX Savage Exo: malé externí SSD nabídne až terabajt místa a rychlé USB-C

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,