ThinkPad | CES 2021

Dolby Voice dorazilo do prvních notebooků. Slibuje lepší hlas ve videokonferencích

Nové laptopy od Lenova jsou první laptopy na trhu s vestavěnou technologií Dolby Voice. Notebooky Thinkpad X1 Carbon (Gen 9) a X1 Yoga (Gen 6) by si tak měly o něco lépe poradit s interpretací videokonferenčního zvuku z aplikací jako Zoom, Meet, Skype aj.

Technologie Dolby Voice byla doposud k dispozici pouze ve specializovaných podnikových řešeních Room, Pro a Conference Room a slibuje hned několik dílčích funkcí. K těm klíčovým patří dynamické vyvážení hlasitosti, takže byste měli lépe slyšet ty, kteří mluví tišeji. Samozřejmostí je také odstranění šumu, ozvěny a ruchů na pozadí. Uživatel bude moci vše nastavit v aplikaci.

3e9b6f74-946c-4403-b86c-205257f68b7a
Dolby Voice slibuje lepší hlas ve videokonferencích

S vhodnými mikrofony se pak Dolby Voice postará i o to, aby rozpoznal jednotlivé hlasy ve videokonferenci a dokáže je oddělit, aby jim bylo lépe rozumět. To pomůže v situacích, kdy mluví několik účastníků zároveň.

Zatímco doposud se snažili tvůrci docílit toho, aby byly reproduktory na jejich laptopech alespoň trošku použitelné i pro sledování filmů, Voice reaguje na poptávku, která se zvýšila zejména letos, kdy miliony lidí pracují z domova a z videokonferenčních služeb se tak stala jedna z klíčových funkcí počítače.

Váš názor Další článek: Test mechanických herních klávesnic: Srovnání, doporučení a podrobné výsledky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,