Dokážete vyhloubit tunel rychleji než šnek? Boring Company vyhlásila zábavnou soutěž

Muskova společnost Boring Company se rozhodla uspořádat zábavné klání a vyzvala širokou veřejnost, aby vyhloubila tunel rychleji než šnek – což je mimochodem věc, kterou sama prezentuje jako jeden ze svých hlavních cílů.

Smyslem „Not-a-Boring Competition“ je přijít s řešením, které umožní vyvrtat tunel dlouhý 30 metrů s průřezovou plochou 0,2 metrů čtverečních (ekvivalent kruhu o průměru 0,5 metrů).

Soutěžit se bude ve třech různých kategoriích: v jedné půjde pouze o rychlost vybudování vlastního tunelu, ve druhé bude třeba řešit i jízdní povrch (který později otestuje autíčko na dálkové ovládání) a ve třetí o přesnost (jak moc bude tunel vzdálen od plánované trasy). Zúčastnit se může v podstatě každý  – studenti, soukromé firmy atd.

Připomeňme, že Boring Company v současnosti dokončuje práce na systému spojujícím různé části Las Vegas Convention Center. Konkrétně jde o dva tunely, v nichž budou autonomní elektrická vozidla transportovat pasažéry rychlostí až 249 kilometrů za hodinu.

Oba tunely jsou již vyražené, nicméně podle Boring Company to trvalo zbytečně dlouho. Proto začala připravovat nový stroj. Při práci s ním již nebude zapotřebí nejprve vykopat jámu, neboť se zavrtá do země rovnou z povrchu.

Diskuze (10) Další článek: Randění v době koronaviru: Tinder zavedl možnost videohovorů

Témata článku: , , , , , , , , ,