Dodavatel automobilů Leiber zvolil IFS Aplikace z důvodu flexibility a transparentnosti

Společnost Leiber, dodavatel automobilových součástí a výrobce speciálních vozidel, bude implementovat IFS Aplikace ve svých výrobních zařízeních v Německu, Polsku a Španělsku. Smlouva, včetně licencí a implementačních služeb, má hodnotu 1,8 mil. EUR. Společnost Leiber bude používat komponenty IFS Aplikací pro vývoj produktů, výrobu, údržbu, finance a lidské zdroje.

Kromě výroby speciálních vozidel se také společnost Leiber zaměřuje na dodávku zápustkově kovaných součástek pro zákazníky v automobilovém průmyslu takových jmen, jako je DaimlerChrysler, Ferrari, Porsche, Rolls Royce a Yamaha. Společnost Leiber implementuje IFS Aplikace, aby mohla lépe reagovat na zvyšující se požadavky trhu a na stále kratší dodací termíny v automobilovém průmyslu.
Společnost Leiber očekává, že jí nový systém přinese zvýšení průhlednosti podnikových procesů a umožní efektivnější řízení podniku. Začátek implementace je naplánován na listopad 2003. Nejdříve budou všechny podnikové procesy společnosti modelovány pomocí modulu IFS Business Modeler. Začne se v Německu, postupně se bude pokračovat s implementací i v Polsku a Španělsku. Uvedení systému do provozu v těchto třech zemích se očekává v lednu 2005.
„Zvolili jsme řešení od společnosti IFS, protože IFS Aplikace pro nás znamenají technologii orientovanou do budoucnosti, která nám přináší flexibilitu nutnou k tomu, abychom se mohli dále prosazovat na trhu,“ vysvětluje Dr. Rolf Leiber, zástupce managementu společnosti Leiber.
Před konečným rozhodnutím společnost Leiber celých devět měsíců vyhodnocovala nabídky řešení na trhu s aplikacemi ERP. Proces výběru byl v prvé řadě založen na pracovních schůzkách, na kterých museli tři dodavatelé zmapovat dílčí procesy. V posledním kole výběrového řízení byla jako nejlepší vyhodnocena nabídka společnosti IFS.
Společnost IFS má více než 100 zákazníků v oblasti automobilového průmyslu v Evropě, USA a Asii, včetně automobilek Volvo Cars, Volvo Trucks, MG Rover, BMW, Mayflower Vehicle Systems, Finnveden Sheet Metal Components, Lotus Cars, KYB Manufacturing North America, Expert Components, Toyo Denki Seizo k.k., Unipart Manufacturing Group, Timberjack, London Taxis International a VBG. Procesy specifické pro daný průmysl, například tzv. „štíhlá“ či „útlá“ výroba (Lean Manufacturing), jsou zpracovávány komponentami pokrývajícími systémy Kanban, metodu Kaizen Costing a harmonogramy výroby.
O společnosti Leiber Group
Společnost Leiber Group (www.leiber.com) postavila své podnikání na dvou nezávislých „základních kamenech“: dodává automobilové součástky a vyrábí speciální vozidla. Tato společnost s dlouholetou tradicí se zaměřuje zejména na dodávku zápustkově kovaných hliníkových součástek pro zákazníky v automobilovém průmyslu takových jmen, jako je DaimlerChrysler, Ferrari, Honda, Porsche, Rolls Royce, Triumph a Yamaha. Vyrábí však také speciální vozidla, především úzkorozchodná vozidla pro zahradnictví a veřejné účely, a také výklopné nákladní vozy určené pro nakládku při výrobě betonových bloků.
Společnost zaměstnává přibližně 800 zaměstnanců, přičemž výnosy skupiny se v roce 2002 pohybovaly kolem 100 milionů USD. Hlavní závod společnosti Leiber Group je v Německu (Emmingen), společnost však má také výrobní zařízení v Polsku a Španělsku. Od roku 2000 spolupracuje společnost Leiber s tureckou společností MeS Aluminium – specialista na protlačování za studena a lisování hliníku. Společnost Leiber byla založena v roce 1928, tento rok tedy slaví již 75. výročí.
O IFS a IFS Aplikacích (www.ifs.cz)
Přímé zastoupení IFS AB pro Českou a Slovenskou republiku, IFS Czech, s.r.o. se sídlem v Praze, bylo založeno v roce 2000. V současné době má IFS Czech 15 zákazníků a k dispozici okolo 100 odborníků, kteří jsou schopni i ve spolupráci se svými kolegy z celého světa plnohodnotně zajišťovat lokalizaci, dodávku a implementaci produktů IFS na českém a slovenském trhu.
IFS vyvíjí a dodává podnikové aplikace založené na komponentové architektuře pro střední a velké podniky. IFS Aplikace, které jsou založeny na webové a portálové technologii, nabízí více jak 60 podnikových aplikačních komponent, které jsou určeny pro podporu řízení výroby, dodavatelských řetězců, řízení vztahů se zákazníky, financí, engineeringu, údržby a lidských zdrojů. IFS poskytuje zákazníkům možnost postupné implementace jednoduchého a otevřeného systému podnikových aplikací.
Jako jeden z vedoucích globálních poskytovatelů podnikových aplikací disponuje IFS 3.000 zaměstnanci ve 46 zemích celého světa s 350.000 uživateli. Společnost IFS je zapsána na Burze cenných papírů Stockholm (XSSE:IFS).
Další informace poskytne:
Ivana Duchoňová
Marketing manager
IFS Czech
Tel. +420 261 176 350
Email: ivana.duchonova@ifs.cz

Váš názor Další článek: Umíme to s Delphi: 109. díl – vytváříme a používáme zdroje (resources) krok za krokem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,