Sociální sítě | Elon Musk | Twitter

Dočista se zbláznil, nebo mu hackli účet? Elon Musk prodává své nemovitosti kvůli svobodě

Zakladatel a generální ředitel Tesly a SpaceX Elon Musk aktivně komunikuje prostřednictvím sociální sítě Twitter. Už několikrát ale překvapil svými příspěvky – například v pátek se na jeho profilu objevila věta „Cena akcií Tesly je příliš vysoká“, na což trh prakticky okamžitě reagoval jejich propadem o 10 %.

Tím ale série poněkud podivných tweetů, vyjadřujících především frustraci ze zavedených opatření proti koronaviru, neskončila. V následujících příspěvcích se Musk například dožadoval navrácení svobody všem lidem, citoval slova americké hymny a korunu všemu nasadil hláškou „Prodávám téměř všechny fyzické věci. Nebudu vlastnit žádný dům.“

Zbláznil se, nebo mu hackli účet?

Zvláštní příspěvky, publikované poměrně záhy po sobě, vyvolaly otázku, zda je opravdu píše Elon Musk. Ve hře byla i možnost, že se jeho účtu zmocnil hacker, který nyní publikuje pod jeho jménem. Když se novináři e-mailem Muska zeptali, zda mu někdo hacknul účet, nebo jestli si dělá legraci, odpověděl jim prostě „Ne.“ Na otázku, proč prodává majetek se dočkali odpovědi, že kvůli svobodě.

Server The Next Web tento týden potvrdil, že přinejmenším dva Muskovy domy v Kalifornii jsou skutečně aktuálně na prodej. Objevily se totiž v nabídce na webových stránkách realitní společnosti Zillow, kde si jich všiml zpravodaj CNBC Sam Shead.

image.png

Na prodej je například rodinný dům v Los Angeles, ve kterém původně bydlel hollywoodský herec Gene Wilder, představitel Willyho Wonky ve filmovém muzikálu Pan Wonka a jeho čokoládovna. Prodejní cena je 9,5 milionů dolarů, v přepočtu asi 236 milionů korun, a Musk si klade podmínku, že nový majitel nesmí nemovitost s podlahovou plochou 256 m2 zbourat. Tento dům Musk koupil v roce 2013 za 6,75 milionů dolarů a údajně ho používal jako soukromou školu pro své děti.

Vila s pěti garážemi

Druhou prodávanou nemovitostí je vila Lower Bel Air Estate, situovaná na soukromém pahorku s výhledem na město a oceán. Ta je nabízena za částku 30 milionů dolarů, v přepočtu asi 744 milionů korun. Budova byla postavena v roce 1990 a později rozsáhle rekonstruována.

image.png 
Nabídka Muskova domu na realitním webu Zillow

Její součástí je například dvoupodlažní knihovna, divadlo, tenisový kurt, vinný sklípek, posilovna, bazén či garáž pro pět aut. Musk koupil tuto nemovitost v roce 2012 za 17 milionů dolarů, takže pokud se mu ji povede prodat, vydělá celkem zajímavou sumu.

Oba inzeráty působí věrohodně, nicméně stále existuje špetka pochybností, zda se skutečně jedná o aktivitu Elona Muska. Jistá podezření vyvolává například nevalná kvalita prvního snímku u bývalého domu Geneho Wildera. Novináři se sice snažili pravost inzerátů potvrdit, avšak přinejmenším zatím se nedočkali žádné odpovědi.

I kdyby se potvrdilo, že obě nemovitosti skutečně prodává Elon Musk, neznamenalo by to, že zůstane bez střechy nad hlavou. Údajně vlastní ještě několik dalších domů v celkové hodnotě vyšší než 100 milionů dolarů, tj. za téměř 2,5 miliardy korun.

Diskuze (27) Další článek: Teachable Machine: Umělá inteligence za pět minut i bez doktorátu z ČVUT

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,