Testy | Příslušenství

Dobrý parťák k notebooku: Test doku WD Black D50 s thunderboltem a rychlým SSD

Uvnitř externí krabičky najdete disk rychlý jako ten interní. Přímo do notebooku stačí připojit jediný USB-C kabel, podmínkou je však podpora rozhraní Thunderbolt.

Plusy

  • Konektorová výbava
  • Velmi rychlý disk
  • Cenově nepřeplácíte

Minusy

  • Nefunguje přes běžné USB
9,1
Hodnocení

Na notebooku není nikdy dost konektorů ani diskové kapacity pro všechny hry. Western Digital se snaží oba problémy vyřešit novým herním dokem WD Black D50 pro rozhraní Thunderbolt 3, který k záplavě konektorů přidává i nekompromisně rychlé SSD.

Celý název doku je WD_Black D50 Game Dock NVMe SSD. To herní představuje na doku D50 především design. Černá, výrazně tvarovaná kostka je navíc ozdobená RGB páskem s nastavitelnými světelnými efekty a současně podporou standardů Razer, Asus, MSI a Gigabyte pro sjednocení barevných efektů s ostatním příslušenstvím.

e4059cd1-2df5-4731-833d-d1333f048b94 
Dok s vestavěným ssd diskem WD_Black D50 Game Dock NVMe SSD

Samotný dok potom nabídne tři USB 3.0, gigabitovou síť, výstup na DisplayPort, další Thunderbolt konektor pro navěšení periferií, dva běžné USB-C a výstup na sluchátka. K notebooku tedy nemusíte už nic dál připojovat, propojíte jej s dokem jediným kabelem.

Pokud váš notebook navíc zvládne USB-C nabíjení, dok mu dokáže poslat až 87 W. To sice nejspíš nebude stačit na herní zátěž s grafikami RTX, ale zase to oceníte u normálních „neherních“ notebooků nebo počítačů Apple.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Váš názor Další článek: Google začal platit prvním pěti českým vydavatelským domům a zobrazuje jejich články v novém formátu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,